Trabzonspor’da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yapılan hamleler ve görüşülen futbolcular Aralık kongresi öncesinde başkan adaylığına hazırlanan isimleri geri adım attırdı.

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmaya göre Trabzonspor’un borçlarının yapılandırılması ve 2 yıl anapara ödemesi yapmayacak olması Trabzonspor’a kasa kolaylığı sağlarken, Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun yüksek bütçeli ve futbolunun son dönemine gelmiş futbolculara yönelmesi başkanlığa hazırlanan isimleri kulübün gelecekte yapacak olduğu ödemelerin zorluğu konusunda düşündürüyor.

Devre arasında gerçekleşecek kongre öncesinde kulübün gelir – gider tablosunu yakından takip eden başkan adaylarını seçildikten kısa bir süre sonra ciddi ödemeler bekliyor olacak.

Transferde ismi geçen ve kalitesi tartışılmaz olan isimler Trabzonsporlu taraftarları oldukça heyecanlandırken, Trabzonspor’u yönetmeye talip olacak isimlerin ekonomik tabloda zorlu bir sürece girileceği için geri adım atmasına neden oluyor.

Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun ise görüşülen isimlere bakıldığında adeta gemileri yaktığı gözlenirken, gerçekleşmesi muhtemel transferler ile Aralık kongresi öncesinde taraftarın da desteğini arkasına alması bekleniyor.

TARAFTARIN ÇOĞUNLUĞU EKONOMİYE DEĞİL FUTBOLCUYA BAKIYOR

Ciddi sponsorluk ve yan gelirlere sahip olan Fenerbahçe’nin 2020 – 2021 sezonunda yıldız transfer hamleleri sarı – lacivertli ekibi şampiyonluğa taşımaya yetmemişti. Fenerbahçe’yi tarihinin en büyük zararına sokan Ali Koç ise gerçekleştirdiği transferler sayesinde Fenerbahçe’de uzun yıllar başkanlık yapacak gibi gözüküyor. Yapılan anketlerde taraftarlar ekonomiyle çok ilgilenmediği gözlenirken, sadece gerçekleşen transferlerin kalitesine bakarak başkanlığı yürüten isme sahip çıktığı gözlendi.

Fenerbahçe’de Ali Koç’un transfer politikası her ne kadar kulübü ciddi anlamda zarara soksa da taraftarın gözünde ve başkanlıkta kredisini yükseltti.

Aralık kongresi öncesinde Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu’nun da tıpkı Fenerbahçe’de Ali Koç’un yaptığı gibi dünyaca ünlü isim yapmış yıldız isimlere yönelmesi bordo mavili kulübü ekonomik anlamda zorlu bir yola sürüklesede kongrede aday olması halinde kazanma olasılığını arttıracak.

HaberTS.com - Yasir Güney

Editör: TE Bilişim