7-8 Nisan'da tarihinde gerçekleşen olan Trabzonspor olağanüstü kongresi öncesi, şehir tek aday üzerinde birleşirken, Faruk Özak’ın ilk defa kongreye müdahil olmaması dikkat çekiyor.

Trabzonspor 2010-2011 sezonunda 9 puan önde devre arasına girerken gerçekleşen kongrede yönetimin değiştirilmesinden sorumlu tutulan Faruk Özak, artık bezmiş gözüküyor.

Hatırlanacağı üzere 2010-2011 sezonunun devre arasında başarıyla giden yönetim göreve devam etmemiş. Sadri Şener başkanlığında 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında Nevzat Şakar, Nevzat Aydın gibi isimler yönetime gelmişti.

Trabzonpsor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile büyük tartışmalar yaşayan Özak, bu süreçte bordo-mavili kulüpte söz hakkını kaybetmiş ve daha sonrasında camiadan uzaklaşmıştı.

Yeniden aday olması gündeme gelen eski bakan ve Trabzonspor’un eski başkanı Faruk Özak’ın, İbrahim Hacıosmanoğlu ile yeniden karşı karşıya gelmemek için bordo-mavili takımdan uzak durduğu kulislerde konuşuluyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu dönemine kadar, Trabzonspor’un yönetimini belirleyecek güce sahip olan Faruk Özak uzun zamandır Trabzonspor’un kongrelerine de katılmıyor.