Trabzonspor’da 4 yıl boyunca forma giyen, uzun süre boyunca kaptanlık görevini de üstlenen Portekizli sağ bek Joao Pereira, Trabzonspor’un bu sezon ki başarısını ve şampiyonluk yolunda ki ilerleyişini HaberTS.com editörlerinden Ezgi Alp’e değerlendirdi…

Enerjisi, hırsı ve Trabzon’a olan sevgisiyle gönüllerde taht kuran Joao Pereira, sorularımızı samimi bir şekilde yanıtladı:

HaberTS: Trabzonspor bu sezon ligde lider ve şampiyon olma yolunda ilerliyor. Takımda yakın arkadaş olduğun isimlerde var. Trabzonspor’un maçlarını takip ediyor musun? Sence sezon sonunda kupa Trabzon’un olur mu?

Tabii ki Trabzonspor maçlarını takip ediyorum. Daima izlerim. Belki artık Trabzonspor futbolcusu değilim ama hala taraftarıyım. Dilerim ki Trabzonspor şampiyon olur çünkü hem şehir hem de taraftarlar bu sevinci fazlasıyla hakkediyor. Kulüp açısından da çok iyi bir durum. Çünkü kupa kazanmak gelecek açısından hem güç hem de güven kazandırır. Hala takımdan iletişim halinde olduğum kişiler var çünkü Trabzonspor’da harika 4 yıl geçirdim. Fakat aynı zamanda futbol çevresinden olmayıp da Trabzon’dan iletişim halinde olduğum kişiler de var. Benim için özel insanlardır, eski komşularım gibi.

HaberTS: Trabzonspor’da kaptanlık yaptın. Taraftarın gönlünde taht kurdun. Peki Uğurcan Çakır’ın kaptanlığı hakkında neler söylemek istersin?

Trabzon’un öz çocuğu olan birinin sezon sonunda kupayı kaldırması bence harika bir şey. Uğurcan bugün bulunduğu yere gelebilmek için çok çalıştı, Ve bence hem Trabzonspor’un hem de Milli Takım’ın bugününü ve yarını temsil ediyor.

HaberTS: Trabzonspor’da Türkiye Kupası kaldırdın. Trabzonspor’a ve Trabzon’a olan sevgini herkes biliyor ve hayranlık duyuyor. Şampiyonluk Kupası gelirse Trabzon’a kutlamalara gelmeyi ister misin, düşünür müsün?

Orda bulunmayı çok isterdim ancak kolay değil, öncelikle pandemi hala seyahat etmek için zorluklar yaratıyor, sonra Sporting Lizbon’da ki görevim, her şey işimin nasıl gittiğine bağlı. Öte yandan ailem genişledi artık minik bebeğimiz Daniel de var. Küçük bir bebekle seyahat etmek de oldukça zorlu oluyor…

HaberTS: Trabzonspor formalarıyla biz onu hayranlıkla izlerken büyüdü. Şimdi Daniel de Portekiz’de ama Trabzonspor formaları giydiğini sosyal medyadan görüyoruz.  Eşin Natascha’da Trabzon özlemini her fırsatta dile getiriyor. Bir gün ailenle Trabzon’a dönmeyi düşünür müsün? İleride Trabzonspor Teknik Direktörü olmaya nasıl bakıyorsun?

Ben ve ailemin Trabzon’da geçirdiği süreyi çok sevdik. Daima kendimizi şehrin bir parçasıymış gibi hissettik. 4 yıl sürdü ve ilk oğlum Gabriel orada büyüdü ve insanlardan gelen sevgiyi hep hissettik. Bugün bile bu sevgiyi hissediyoruz. Bir gün geçmesin ki Trabzon şehrinden birinden sevgisini gösteren bir mesaj bir fotoğraf veya telefon aramasını almayalım. Geçen sene birkaç günlüğüne arkadaşlarımızı ziyaret etmek için Trabzon’a geldik, Gabriel hayatının ilk yıllarında büyüdüğü yerleri görünce hemen hatırladı. Kesinlikle ilerde yeniden Trabzon’a gelip çocuklarımı Trabzonspor Akyazı Stadı’na götürüp maç izletmek istiyorum.

Bir gün Trabzonspor’un hocası olmaya gelince, bence bu kadar önemli bir görevi üstlenmek için halen çok uzun bir yolum var, çokça bilgi ve tecrübe kazanmam gerekiyor.

Ve eğer ben Trabzonspor’un hocası olamazsam bile çocuklarımın bir gün formasını giydiklerini görmeyi çok isterim.