İstanbul'da aralarında Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrab gibi ünlü işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var. Sabah saatlerinde mali polisin düzenlediği operasyonlarda aralarında Ali Ağaoğlu ve ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 18 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

TRABZON'A OYUNCU ALACAKLARDI

Öte yandan Ali Ağaoğlu'nun ve Reza Zarrab'ın tutuklanması Trabzonspor'un kanadını da etkiledi. Ara transferde Trabzonspor'a futbolcu transfer edecekşeri yönünde haberlerle gündeme gelen bu iki ismin göz altına alnması Trabzonspor'u olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi

İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. Aralarında Ali Ağaoğlu, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Reza Zerrab gibi ünlü isimlerin ve tanınmış işadamlarının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile bakanlardan Zafer Çağlayan ve Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğullarının da gözaltında olduğu iddia ediliyor.

İstanbul polisi, yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takip sonrası bu sabah düğmeye basarak büyük bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlattı.

Pek çok iş adamının evine baskınlar yapılırken, operasyonda çok sayıda gözaltı olduğu öğrenildi.

İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. Aralarında ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda gözaltı var.

Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tespit edilen 18 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Ali Ağaoğlu, Ebru Gündeş'in eşi Reza Zerrab ve bir Bakan çocuğunun da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı bildirildi.

'Ali Ağaoğlu gözaltında değil'

Doğan Haber Ajansı'na konuşan, Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı,  Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu bilgisi üzerine "Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi" dedi.

Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alındığını yalanlayan Rahvalı şöyle konuştu:

"Bugünkü operasyonla ilgili bilgimiz şundan ibaret. Bazı kamu görevlileriyle ilgili yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak alınan bir mahkeme kararıyla belirli sayıda işadamının ifadesine ihtiyaç duyulmuş. Bu kapsamda sayın Ali Ağaoğlu da ihtiyaç duyulan ifadeyi vermek üzere emniyete gitmiş bulunuyor."

Rahvalı, "Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu söyleniyor. Gözaltına mı alındı davet mi edildi?" sorusuna "Ali Ağaoğlu emniyete davet edildi. Arama yapıldı tamamlandı. Aramayla ilgili herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Bu da tutanağa bağlandı" cevabını verdi.

Rahvalı, Ağaoğlu şirketlerini kapsayıp kapsamadığıyla ilgili olarak ise "İhaleye fesat karıştırma iddiasını ben de televizyondan duydum. Bu tip şeyler resmi belgeye dayanmadığı için kesin bir şey söylemek mümkün değil. İhaleye fesat karıştırma olayının içinde Ağaoğlu'nun olması mümkün değil. Bugün halka açık hatta canlı yayında yapılan ihalelere katılıyoruz. En son Kartal ihalesinde 41 tane uluslararası müteahhitlik firmaları ve müteahhit yerli firmalar olduğu açık bir ortamda adeta bir bilek güreşiyle kazanılan ihaleler bunlar. Kaldı ki her girdiğimiz ihaleyi de biz almıyoruz. Böyle bir iddianın mesnetsiz olduğunu düşünüyoruz. Burada herhangi götürülen doküman olmadı. Ama adli makamlar ve polis bilgi belge isterse her şeyimiz açık" dedi.

Bakan Çağlayan toplantısını iptal etti
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti.

Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı.