Uğurcan Çakır basın İtalya maçı öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulunurken, Burak Yılmaz ve Altay Bayındır'ın sözleri ile alakalı olarak soruya cevap veren Uğurcan Çakır" Burada çok güzel bir aile ortamı var. Herkes birbirini seviyor. Rakiplerimizle ilgili en ince ayrıntısına kadar analiz yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burak Yılmaz bizim için efsane. Trabzonspor'da da onunla çalışma fırsatı buldum. Bize ışık tutan bir oyuncu. Lider özellikleri çok yüksek. Fransa'da yaptıkları da ortada. İnşallah onun gibi başarılı olabiliriz.Bu takım bizim takımımız. Bizim çocuklarımız. EURO 2008'de Nihat abinin golünü izledikçe tüylerim diken diken oluyor. Milli forma her şeyin üstündedir. Bize inansınlar ve güvensinler. Ay yıldızlı bayrak her şeyin üstündedir. Altay çok güzel kelimeler kullandı. Kimin oynadığının önemi yok, bu şanlı forma üstünüzde olduğunda ayrı bir gurur ve onur yaşıyorsunuz. Kim oynuyorsa, birbirine destek verir. Kimin oynadığının önemi yok, takımın başarısı önemli.' İfadelerini kullandı.

UĞURCAN ÇAKIR'IN AÇIKLAMALARINDAN DİKKAT ÇEKEN KISIMLAR

Burada çok güzel bir aile ortamı var. Herkes birbirini sevip sayıyor. Grupta İtalya favori gözüküyor ama biz maçlarımıza tek tek bakarak hayalimize bakacağız. Kendimize güveniyoruz. Milli takımda kimin oynadığının önemi yok, bu şanlı forma üstünüzde olduğunda ayrı bir gurur ve onur yaşıyorsunuz. Herkes birbirine destek verir buna inanıyorum.

"ÇOK İYİ KALECİLERİMİZ VAR"

Kaleci konusunda çok güzel bir jenerasyon var. Süper Lig'deki kalecilerin seviyesi yükseldi. Genç arkadaşlar benim gibi oynadıkça tecrübe kazandılar bunlar çok önemli. Ben de Trabzonspor gibi büyük bir camianın kalesini devralmıştım. Çok iyi genç kalecilerimiz var. İnşallah onlar da milli takım seviyesine gelir, hak eden oynar.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Kişisel başarılarım hiçbir zaman takımımın önüne geçmedi. Önce milli takım başarısı için çalışacağım. Milli Takım için geleni yapacağım. Kişisel hedefim sonra gerçekleşirse gerçekleşir. Transfer çok ilgi alanımda değil. İtalya büyük bir ekol. Onun konsantrasyonu çok farklı olacaktır. Hocalarımızın verdiği analizler doğrultusunda çalışıyoruz. Maç maç bakıp hayallerimize ulaşmaya çalışacağız.

BURAK YILMAZ'A ÖVGÜ

Burak Yılmaz çocukluğumuzun efsanelerinden biri. Trabzonspor'da yaşadıkları, yaşattıkları... O zamanlar işin tribün tarafındaydım. Trabzonspor'da da beraber çalıştım. Kendisi çok profesyonel. Bize ışık tutan bir oyuncu. Fransa'da yaptıkları da ortada. İnşallah biz de onun kadar başarılara çıkabiliriz.

"BİZİM ÇOCUKLAR İNŞALLAH İYİ ŞEYLER YAPACAK"

Bu bizim milli takımımız. Biz buranın çocuklarıyız. EURO 2008'de Nihat abinin attığı golü görünce hala tüylerim diken diken oluyor. Hiçbir takımın önemi yok, Ay-Yıldız bayrak her zaman en öndedir. Bizim çocuklar inşallah iyi şeyler yapacak.

ALTAY BAYINDIR NE SÖYLEMİŞTİ?

Altay Bayındır yaptığı açıklamada "Kim oynarsa oynasın, önemli olan milli takımın başarısı. Oynamadığımız zaman ter sileriz, oynadığımız zaman da terimizin silmesini bekleriz. Biz milli takım oyuncularıyız.'' ifadelerini kullanmıştı.