Adana Demirspor'un tecrübeli futbolcusu Gökhan İnler suskunluğunu bozdu. Beşiktaş'a transfer olan Tayyip Talha Sanuç ve Fenerbahçe'ye giden Samet Akaydın'la ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Başarılı orta saha kariyerindeki önemli anlara dair konuştu. Adana Demirspor'un başarılı futbolcusu Beşiktaş'ta kazandıkları şampiyonluğu değerlendirdi. Vole'de soruları cevaplayan 38 yaşındaki orta sahanın açıklamaları ses getirdi.

'DOĞMA BÜYÜME BEŞİKTAŞLIYIM'
Beşiktaş taraftarı hakkında konuşan Gökhan İnler, "Doğma büyüme Beşiktaşlıyım. Kariyer başlayınca, daha profesyonel bakıyorsun. Her yerde benim için özeldi. Napoli'de 4 sene oynamak, kolay değil. Bugün gitsem bile, o ilgiyi görürsünüz. Çok özel bir şeydi. Napoli çok özeldi. Türkiye'ye Beşiktaş'a gelince, bir de şampiyonluk yaşayınca çocukluk hayalim gerçekleşti" açıklamasını yaptı.

"Beraber oynadığın en özel antrenör hangisiydi" sorusuna Gökhan İnler, "Her antrenör beni ileri attı. Antrenörler vardı, oynatmadı. Benim için tecrübe o. Gençken hep oynamak istiyorsun, her hocadan bir şeyler aldım. Favre çok başkaydı. Napoli'de 3 büyük hoca vardı. Herkesin kalitesi var herkesten bir şeyler aldım. Ranieri zaten meşhur İtalya'da. Şenol Güneş, Abdullah Avcı, Okan Buruk bunların hepsi geleceğin hocaları. Hoca olarak hepsi bana katkı sağladı. Ben biraz sistematik birisiyim, en sistemli olan Benitez diyebilirim. O da çok rakamsal, ben de onları severim. Veriler yalan değildir, bir de göz de olacak. Birisinin kalitesi olabilir ama koşmazsa ben genci koyarım. Veriler de şimdiki futbolda çok önemli. Ben biraz son senelerde onunla ilgileniyorum. Bizim ülkedeki gençlere, bize ihtiyaç var bence. Bizim onlara öğretmemiz lazım. Bence çok iyi, muazzam futbolcular var, onlara destek olmak lazım" cevabını verdi.

'TRABZONSPOR'A GİDEBİLİRDİ'
Samet Akaydın'ın Fenerbahçe'ye transferi hakkında konuşan 38 yaşındaki orta saha, "Samet Akaydın'la da hep konuşuyorduk. Hatta Spor Toto 1. Lig'de benim oda arkadaşımdı, biz hep beraber konuşurduk. O da kendisini çok geliştirdi. Çok çalışkan, çok profesyonel. Onun durumunu da biliyorsunuz, bir sene önce Trabzonspor'a gidebilirdi. Olmayınca çalışmaya devam etti. Fenerbahçe'den teklif gelince kulüp onu serbest bıraktı. Samet için iyi bir basamak. Büyük takımlarda oynamak zor, hiç pes etmeyeceksin. Öyle şanslar gelince, bir futbolcunun yapması lazım" ifadelerini kullandı.
Samet Akaydın ve Tayyip Talha Sanuç'un en güçlü yönleri hakkında konuşan Gökhan İnler, "Futbolu çok seviyorlar. İkisi de takımı için her şeylerini veriyorlar. İkisinin de önü açık olsun, inşallah daha iyi yerlere gelirler" dedi.

Editör: Haber TS