Trabzonspor geçen sezonun sonlarından itibaren sürekli sakatlık sorunlarıyla baş etmeye çalışıyor. Karadeniz ekibi özellikle bu sezonun başından itibaren adeta sakatlıklarla savaşıyor. Sezon başından itibaren çoğu maçta önemli oyunculardan yoksun şekilde maçlara çıkan Trabzonspor, bu maçlarda önemli kayıplar yaşadı.

Bu sakatlıkların en önemlisi hiç şüphesiz Marek Hamsik. Yıldız oyuncu özellikle hemen sezonun başında ağrıları sebebiyle şampiyonlar ligi maçlarını ve ligde oynanan ilk 4 maçı kaçırmak zorunda kalmıştı. Trabzonspor'da ki bu önemli eksik, taraftarlara göre Trabzonspor'un Şampiyonlar liginden elenmesine sebep oldu. Daha sonrasında Vitor Hugo, Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür, Larsen, Siopis, Yusuf Yazıcı ve Bakasetas'ın kısa süreli sakatlıkları Trabzonspor'un puan veya puanlar kaybetmesine sebep olmuştu. Öte yandan Dorukhan Toköz ve Edin Visca'nın uzun süreli sakatlanması Bordo mavililerde şok etkisi yaratmıştı. 

BRUNO PERES VE EDİN VİSCA DÖNÜYOR

Trabzonspor'da son dönemde sakatlardan güzel haberler gelmeye başladı. Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru aşil tendonunda yırtık oluşan ve bu sebeple 20 maç kaçıran Bruno Peres sahalara dönmeye hazırlanıyor. Yıldız oyuncunun Dünya Kupası için verilecek olan 1 aylık aranın ardından sahalara dönmesi bekleniyor.

Trabzonspor'un bir diğer önemli eksiği ise Bosnalı Edin Visca, Trabzonspor'un ligin 2.haftasında kendi evinde Hatayspor'la oynadığı karşılaşma sırasında kolu kırılarak sahayı terk etmek zorunlu kalan yıldız oyuncu sakatlığı boyunca tahmini olarak 19  maçı kaçıracak. 

Yıldız oyuncunun Dünya kupası için verilecek 1 aylık aranın ardından Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacağı mücadeleyle birlikte sahalara dönmesi bekleniyor. 

HaberTS - Mahmut Bulut