Süper Lig'de forma giyen önemli yıldızların Türkiye gelmesini sağlayan menajer Ahmet Bulut'un Trabzonspor'a dünya yıldızı Xherdan Shaqiri'yi önerdiği ortaya çıktı.

Trabzon'da yayın yapan Karadeniz Gazetesi'nin haberine göre Bulut'tan yönetime "Şu anda çok formda. Onu kadronuzda düşünürseniz konuşup ikna edebilirim" dediği ifade edildi.

31 yaşında olan İsviçreli kanat oyuncusu ABD'de Chicago formasını giyiyor.

Katar'da yapılan Dünya Kupası'nda İsviçre Milli Takımı ile başarılı bir performans sergileyen Xherdan Shaqiri, Trabzonspor'un gündemine geldi.

Kulübe yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, bu sezon Maxi Gomez, Trezeguet gibi yıldız oyuncuların bordo-mavili takıma gelmesinde yardımcı olan menajer Ahmet Bulut, İsviçreli kanat oyuncusunu Trabzonspor'a önerdi.

Ahmet Bulut'un, bordo-mavili yetkililerle yaptığı görüşmede, "Xherdan Shaqiri, MLS'te mutlu değil. Yeniden Avrupa'ya dönmek istiyor. Şu anda çok formda. Katar'da, İsviçre Milli Takımı'nın en iyisiydi. Eğer böyle bir isteğiniz olursa Shaqiri'yi size getirebilirim" dediği öğrenildi.

ABD Ligi MLS'te Chicago formasını giyen Xherdan Shaqiri, 31 yaşında ve 1.69 boyunda. Sağ kanat, sol kanat ve forvet olarak görev yapabilen İsviçreli yıldız, sakatlanan ve sahalardan en az 3 ay uzak kalacak olan Edin Visca'nın yerine düşünülüyor.

SHAQIRI KİMDİR?

10 Ekim 1991 doğumlu yıldız 31 yaşında.

Shaqiri bu sezon 29 maçta görev aldı.

Yıldız futbolcu bu maçlarda 7 gol, 6 asist üretti.

Shaqiri MLS ekibine 7 milyon Euro'ya transfer olmuştu.

Xherdan Shaqiri, İsviçre Milli Takımıyle 112 maça çıkarken 27 gol kaydetti.

Yıldız oyuncu, sağ ve sol kanatlarda oynayabiliyor.

Kariyerine Basel altyapısında başlayan Xherdan Shaqiri, Bayern Münih, Inter ve Liverpool gibi takımlarda oynadı.

Xherdan Shaqiri, Profesyonel kariyeri boyunca 450 maça çıktı.

Bu maçlarda 83 gol kaydetti. Yıldız oyuncu, 81 asist yaptı.

Editör: Hasan Yılmaz