Trabzonspor'a Yeni Bir yıldız Daha Geliyor

Abone Ol

Trabzonspor altyapısının parlayan yıldızı Muhammet Akpınar ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.Trabzonspor U16 takımının formasını terleten genç yetenek geçen sezon 30 maça çıkıp 35 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti.Bu sezonda fırtına gibi esen Muhammet Akpınar 19 maça çıkıp 16 gol kaydetti.A takıma yükselmesine kesin gözüyle bakılan Muhammet Akpınar www.meydanhaber.com'a konuştu.

KENDİNİ TANITIR MISIN?

16 yaşındayım.Trabzon doğumluyum ve Akyazı'da oturuyorum.Babam galerici annem ise ev hanımı. 10.sınıfta okuyorum.5 kardeşiz 2 ablam 1 kız 1 erkek kardeşim var.

AİLENDE FUTBOLLA İLGİLENEN VAR MI?

Ailem tam bir futbol aşığıdır.Trabzonspor'un maçlarını asla kaçırmazlar.Benimde maçlarıma gelerek bana destek olurlar.Babamın gençliğinde futbola baya ilgisi vardı amatör olarak futbolda oynadı.

HANGİ FUTBOLCULAR İLE OYNAMAK İSTERDİN?

Trabzonspor'dan Yusuf Yazıcı ile Başakşehir'den Kerim Frei ile aynı takımda oynamak isterdim.Avrupa'da ise Hakan Çalhanoğlu ile aynı takımda forma terletmek isterdim.

HEDEFLERİNDEN BAHSEDER MİSİN?

Hedeflerim arasında öncelik her çocuğun hayali gibi Trabzonspor'da forma giymek.Milli takımda ve Trabzonspor'da vazgeçilmez bir oyuncu olmak isterim.Sonrası ise her futbolcunun hayalinde olduğu gibi yurtdışında önemli takımlarda forma giymek.

BUGÜNE GELMENDE EMEĞİ GEÇEN HOCALARIN KİMLER?

Trabzonspor'a transfer olmadan önce Telekomspor'da hocam olan Cengiz Tokgöz'u söyleyebilirim.Trabzonspor'a geldikten sonra ise Sadi Tekelioğlu hocamın yeri bende ayrıdır.Harika bir insan ve hocadır.Trabzonspor'da Salim Doğan,Ertan Sert ve Selçuk Sürmeneli hocalarıma ayrı parantez açmak isterim.Tüm hocalarım harika insanlardı.Yeri geldiğinde bize abi gibi yardımcı oldular ve bizim hayallerimize bir adım daha yaklaşmamız için çok emek gösterdiler.

FUTBOL DIŞINDA İLGİLENDİĞİN SPOR VAR MI?

Basketbolu çok severim ve sık sık oynarım.

TRABZONSPOR SENİN İÇİN NE İFADE EDİYOR?

Trabzonspor küçüklükten beri hayalini kurduğum bir takımdı.Şimdi ise altyapısında oynadığım için çok gururlu ve mutluyum.Trabzon'da Trabzonspor denilince herkesin kalbi titrer harika bir taraftarı var.Ben bu takımın oyuncusu ve taraftarıyım iyi günde kötü günde hep yanındayım.Trabzonspor harika bir camia.

OKUL İLE FUTBOL AYNI ANDA ZOR OLMUYOR MU?

Çok zor oluyor ama elimizden geldiğince okul ve futbolu dengede tutmaya çalışıyoruz.

TRABZONSPOR'DA BEĞENDİĞİN OYUNCULAR KİMLER?

Jose Sosa,Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'yı beğenerek izliyorum ama benim mevkimde oynayan Burak Yılmaz benim favorim.

TRANSFER YASAĞI GELİNCE ALTYAPIDA HEYECAN OLUŞTU MU?

Trabzonspor altyapısının kalitesi tartışılmaz.Hocalarımız sayesinde oyuncular maçlara çok iyi hazırlanıyorlar.Bu gelişme sonucu altyapıdan daha çok oyuncunun A takıma yükselme şansının arttığını düşünüyorum.Hocalarımız bizi A takım için hazırlıyorlar.

TAKIMDA BİR LAKABIN VAR MI?

Takımın ve U16 liginde Türkiye'nin gol kralı olduğu için arkadaşlarım ve çevrem bana golcü diye seslenirler.

YUSUF YAZICI VE ABDÜLKADİR ÖMÜR SİZDE NASIL BİR ETKİ YARATTI?

Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı harika ve kaliteleri tartışmaya kapalı oyuncular ama öncelikle harika insanlar.Onları izledikçe bizim önümüzün açıldığını hissediyorum.Hayallerimize bir adım daha yaklaştığımızı düşünüyorum.Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'nın Trabzonspor ve Türk futbolu için inanılmaz yetenekli oyuncular olduğunu söyleyebilirim.

ALTYAPI OYUNCULARI GENELDE MENAJERLER İLE ANLAŞIYORLAR SENİNDE BÖYLE BİR ANLAŞMAN VAR MI?

Evet.Benimde çalıştığım bir menajer var.Bizim ilişkimiz menajer futbolcu gibi değil biz aile gibiyiz.

KAÇ NUMARALI FORMAYI GİYİYORSUN VE NUMARANIN ANISI VAR MI?

11 numaralı formayı giyiyorum.Ben attığım en güzel golleri 11 numaralı forma ile attım bu yüzden futbol hayatım boyunca bu numarayı sırtımda taşımak isterim.

www.meydanhaber.com/ Çağrı AKTAŞ

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }