Trabzonspor'da 2. Yanal Dönemi

Abone Ol
 Adı günlerdir Trabzonspor'la anılan Ersun Yanal konusunda beklenen gelişme yaşandı. Önceki gün İstanbul'da tecrübeli teknik adamla bir araya gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Yanal ile prensip anlaşmasına vardı. Çok büyük bir aksilik olmadığı halde Yanal, kısa süre içinde bordo-mavili takımın başına geçecek. Trabzonspor ile 1.5 yıl için 3 milyon euro'ya anlaşan Yanal, Halilhodzic ile yolların ayrılmasından sonra Trabzonspor'daki ikinci teknik adamlık dönemine resmen başlayacak. İşte Yanal konusunda adım adım yaşanan gelişmeler... Bu sezon 22 futbolcu alıp 28 oyuncu gönderen, toplam 80 milyon liralık transfer harcaması yapan Trabzonspor'da büyük umutlarla göreve getirilen Halilhodzic'in bordo-mavili takımla kimyası tutmadı ve 8 lig maçında bir galibiyet alabildi.

BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI
Geldiği günden bu yana futbolculara yönelik olumsuz açıklamalarıyla kamuoyu tarafından sürekli tartışılan Halilhodzic'in Akhisar maçındaki sistemi başkan Hacıosmanoğlu'nun da sabrını taşırdı. Halilhodzic'e tepkisini karşılaşmanın son 5 dakikasında stattan ayrılarak gösteren başkan, havalimanında bazı yöneticilerle bir araya geldi. Yöneticiler. Hacıosmanoğlu'na, "Bu kadar yüksek maliyetle kurduğumuz kadroyu oynatamıyor. İnatlaşıyor, kavga ortamı yaratıyor. Futbolcular da psikolojik olarak geriye gidiyor. Devam edersek takımı toparlayamayız. Yaptığımız yatırım çöpe gider. Hocayı gönderelim. Çünkü umut vermiyor" dediler. Başkan da "Beni hayal kırıklığına uğrattı" karşılığını verdi. Bu görüşmeden sonra Hacıosmanoğlu,Yanal ile anlaştı.

2007'DE TRABZON'A GELMİŞTİ
Ersun Yanal, 17 Aralık 1961 tarihinde İzmir Buca'da doğdu. 1994'te Denizlispor'da teknik direktör olarak çalışmaya başladı. G.Birliği Yanal'ın yönetiminde 2003-04'te UEFA Kupası'nda sırasıyla Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma'yı eleyerek çeyrek finale çıkmış; çeyrek finalde o sezonun UEFA Kupası şampiyonu Valencia'ya ikinci maçta uzatma bölümünde yediği golle elendi. 27 Ekim 2007'de başladığı Trabzonspor teknik direktörlüğü görevinden 27 Nisan 2009 tarihinde ayrıldı.

Fotomaç / Ulaş ÖZDEMİR
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }