DARWIN NUNEZ TRANSFERİNDE SON DURUM
Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonunun ilk haftasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor’da gözler yeniden transfer çalışmalarına çevrildi. Bordo-mavililerin uzun süredir gündeminde bulunan Darwin Nunez transferiyle ilgili dikkat çeken yeni bilgiler ortaya çıktı.
Karşılaşmanın ardından transfer gündemini değerlendiren 61saat Yayın Danışmanı Hasan Tüncel, Darwin Nunez konusunda oyuncu ve kulübüyle şartlar üzerinden anlaşmanın tamamlandığını ifade etti.
Transfer sürecindeki en önemli detayın ise oyuncunun mevcut kulübünden bulunan 12 milyon euroluk alacağı olduğu belirtildi. Vergi konusu nedeniyle tarafların bu rakam üzerinde çözüm aradığı ve görüşmelerin bu nedenle uzadığı kaydedildi.
TRANSFER HER AN SONUÇLANABİLİR
Bordo-mavili yönetimin Darwin Nunez transferini tamamlamak için temaslarını sürdürdüğü belirtilirken, kulüp içerisinde transferin kısa süre içerisinde sonuçlanabileceği yönünde bir beklenti bulunduğu aktarıldı.
Hasan Tüncel yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Darwin Nunez konuşuluyor. Gündemde Suudi Arabistan’da 55 milyon euro bonservis bedeli ve 20 milyon euro maaşla oynayan büyük maliyetli bir oyuncu var.
Son bilgilere göre oyuncu ve kulübüyle şartlar üzerinden anlaşma tamamlandı. Oyuncunun kulübünden 12 milyon euroluk bir alacağı bulunuyor. Bu tutarın vergiye tabi tutulması nedeniyle oyuncu tarafı konuyu çözmeye çalışıyor.
Bu yöndeki görüşmeler olumlu ilerlerken, bazı yöneticiler transferin her an gerçekleşebileceği görüşünde. Ancak para konularının süreci biraz uzattığı ifade ediliyor.
Trabzonspor, yabancı bir orta saha oyuncusu için de çalışmalarını sürdürüyor. İngiltere’den genç bir orta saha oyuncusuyla görüşüldü ancak kulübü teklifi reddetti.
Atakan Karazor ile de görüşme yapıldı ancak bu transfer olumsuz sonuçlandı. Taraflar arasında bir görüşme daha yapılabileceği belirtiliyor. Yabancı oyuncu kontenjanında ise sürpriz bir ayrılık yaşanabilir. Trabzonspor’un orta sahaya genç, uzun boylu ve ön libero özellikleri taşıyan bir oyuncu baktığı öğrenildi.”
ORTA SAHA İÇİN ARAYIŞLAR SÜRÜYOR
Trabzonspor’un transfer planlaması yalnızca hücum hattıyla sınırlı değil. Bordo-mavililer, orta sahaya özellikle savunma yönü güçlü bir oyuncu kazandırmak için de çalışmalarını sürdürüyor.
İngiltere’de forma giyen genç bir orta saha oyuncusu için girişim yapıldığı ancak kulübünün Trabzonspor’un teklifine olumlu yaklaşmadığı belirtildi. Yönetimin alternatif isimlerle temas halinde olduğu ifade ediliyor.
Gündeme gelen isimlerden Atakan Karazor ile yapılan görüşmelerden de şu ana kadar olumlu sonuç çıkmadı. Buna rağmen tarafların yeniden masaya oturma ihtimalinin bulunduğu belirtiliyor.
YABANCI KONTENJANINDA SÜRPRİZ AYRILIK
Trabzonspor’un yapacağı yeni transferler öncesinde yabancı oyuncu kontenjanında da hareketlilik yaşanabilir. Bordo-mavili ekipte kadro planlaması doğrultusunda sürpriz bir yabancı oyuncuyla yolların ayrılabileceği ifade edildi.
Teknik heyetin orta saha için genç, uzun boylu ve ön libero özellikleri taşıyan bir futbolcu istediği öğrenilirken, yönetimin hem Darwin Nunez transferini hem de orta saha takviyesini sonuçlandırmak için çalışmalarına devam ettiği belirtildi.




