Bu sezon 3 kulvarda mücadele eden Trabzonspor, yaz aylarını hareketli geçirmiş ve birçok ismi kadrosuna katmıştı. Bordo mavililer özellikle genç isimlerin takıma kazandırılmasından dolayı çok memnundu ancak şu ana kadar işler istendiği gibi gitmedi. Eren Elmalı sol bek alternatifsizliğinde kaptığı formayı bırakmazken milli takıma kadar yükseldi. Fakat diğer futbolcular ise sahada yer alma konusunda problem yaşıyor.

Rekor kırmıştı
Ajax alt yapısında yetişen en yetenkli futbolculardan biri olarak gösterilen Naci Ünüvar, geçen sezon genç takımla Keuken Kampioen Divisie'de çıktığı 33 maçta 16 gol atıp 12 de asist yaparak yılın kadrosuna seçilmişti. Aynı zamanda kariyer rekoru de kırmıştı. Schreuder'in planları arasında yer almamasından dolayı ayrılmaya karar veren genç futbolcuyu Karadeniz temsilcisi kiraladı ama sadece 17 dakika forma şansı bulabildi. Adana Demirspor maçında sahada kaldığı 9 dakikada asist yapan Ünüvar, UEFA Avrupa Ligi'nde de son 8 dakikada oyuna dahil oldu.

Performansı beğenildi ama...
Bir dönem izlendikten sonra İslami Dayanışma Oyunları'ndan getirilen Montasser Lahtimi'den taraftarın beklentisi büyüktü. Bartra ile aynı gün şehre ayak basan Faslı futbolcu, ülkesinde attığı estetik gollerle adından söz ettirdi ancak Trabzonspor'da forma giydiği tek maç Kızılyıldız karşısındaydı. Oyuna girdikten sonra 11 dakika sahada kalan genç oyuncu hareketleri ile tribünleri hareketlendirmeyi başardı.

90 dakikası yok
Eren Elmalı ile birlikte Kasımpaşa'dan 1.2 milyon euroya alınan Doğucan Haspolat geçen sezonun sonlarına doğru gösterdiği performansla adından söz ettirmişti. Ancak bordo mavililerde şu ana kadar henüz bir maçı tamamlayamadı. Hatay ve Antalyaspor maçlarında ikinci yarıya başlayamazken Galatasaray karşısında 6, Kayserispor mücadelesinde ise 2 dakika kala oyuna girdi. (Gazete Damga)

Editör: Ali ÇİL