Trabzonspor'un 52. Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı bugün Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bordo Mavililerin Divan Kurulu'nda en önemli konularından biri hiç şüphesiz üyelik aidatlarını ödemeyen kulüp üyeleri oldu. 

Trabzonspor Kulübü yapılan tüm çağrılara rağmen aidatlarını ödemeyen kişilerin ilişiği kulüple olan üye ilişiğinin kesildiği açıkladı.

Trabzonspor 3 yıldır aidatlarını ödemeyen 11 bin 185 kişinin üyeliklerinin düşürüldüğünü açıkladı. Bu rakam Trabzonspor'un aktif üye sayısının neredeyse %90'ına karşılık geliyor. 

Trabzonspor daha önce Mart 2020 yılında 1267 üyenin daha üyeliklerinin düşürüldüğünü açıklamıştı. Ayrıca 2019 Nisan ayında da 9427 kişi yine üyelikten çıkarılmıştı. 

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında üyelik ödemeleriyle alakalı açıklama yapan Trabzonspor Divan Genel Kurulu Başkanı Ali Sürmen, "Son üye sayımız 12 bin 606 aktif üyemiz var. Oy kullanma hakkı 9 bin 957. Tüzükte çok eleştiri yapıldı, üyelikerin çıkarılması konusunda. Görüyoruz ki insanlar oylarının değerini anladıkça, irade dışı oy kullanımının olmadığı anlaşıldıkça üyelerimiz aidatlarını muntazam şekilde yatırmaya başladı. Süper Lig'de üyelerinin %80 oranın aidat yatırdığı  tek kulübüz" açıklamalarında bulunmuştu. 

Geldiğimiz konum itibariyle geçtiğimiz sezon yapılan bu açıklamanın ya sehven yapıldığı ya da gündemi değiştirmek için yapıldığının düşünülmesi pek haksız sayılmaz. Yoksa geçtiğimiz yıl üye sayısının %80 oranında ödeme yaptığını düşünürsek, bu kişiler bu yıl nasıl oluyor da 3 yıldır ödeme yapmadıkları gerekçesiyle üyelikten çıkarıldılar?

Öte yandan üyelikten çıkarma olaylarının ardı arkası bir türlü kesilmiyor. Bilindiği üzere Trabzonspor her yıl düzenli olarak üye silme işlemi devam ediyor. Bunların ilki Ahmet Ağaoğlu yönetimi, kulüp yönetimini aldığı zaman yapılmıştı. Haksız üye çıkarmalarında olduğu dönemde üyelikten çıkarılan birçok kişi Trabzonspor'u mahkemeye vermişti. Üyelikten çıkarılanlar arasında şarkıcı Yusuf Güney'de vardı