Afrika Kupası heyecanı yakında başlıyor. Organizasyon kapsamında Trabzonspor takımında forma giyen 4 Afrika asıllı oyuncu her an kadroya çağrılabilir.

Afrika Kupası, 13 Ocak - 11 Şubat 2024 tarihleri arasında Fildişi Sahili'nde düzenlenecek. Afrika Uluslar Kupası için Süper lig'den yaklaşık 80 futbolcunun davet alması bekleniyor. Davet alan Afrika asıllı futbolcular, bağlı oldukları Süper Lig kulüplerinde en az 4 maç yer alamayacak.

Öte yandan, Trabzonspor da bir Süper Lig kulübü ve Afrika asıllı futbolcuları var. Bu sebeple, hangi takımdan kaç oyuncu Afrika Kupası'nda yer alacak sorusu akıllara gelmişken, Trabzonspor'un adaylarına bir bakalım istedik.

2024 Afrika Uluslar Kupası kapsamında Trabzonspor'dan davet alabilecek 4 oyuncu var. Bordo mavili takım, bu oyuncularından 4 maç boyunca uzak kalabilir.

Turnuvada yer alacak takımlar:

Fildişi Sahili, Fas, Cezayir, Güney Afrika, Senegal, Burkina Faso, Tunus, Mısır, Zambiya, Ekvator Ginesi, Nijerya, Gine-Bissau, Yeşil Burun Adaları, Mali, Gine, Gana, Angola, Tanzanya, Mozambik, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Moritanya, Gambiya, Kamerun ve Namibya oldu.

Trabzonspor'dan milli davet alabilecek 4 futbolcu:

Mısır Milli Takımı için Mahmoud Trezeguet,

Fildişi Sahili Milli Takımı için Nicolas Pepe,

Nijerya Milli Takımı için Paul Onuachu,

Gine Milli Takımı için Batista Mendy.

Abdullah Avcı Kupa Maçı Öncesi Takımı Böyle Uyardı Abdullah Avcı Kupa Maçı Öncesi Takımı Böyle Uyardı

Bu 4 değerli oyuncu da Trabzonspor'un ilk 11'i için en gözde isimler.

Öte yandan, Afrika Uluslar Kupası boyunca Trabzonspor, Süper Lig'de 4 maça çıkacak ve bunlardan ikisi derbi maçı olacak (Galatasaray ve Beşiktaş).