UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk hafta maçında Trabzonspor, Ferencvaros deplasmanına konuk oldu. Groupama Arena'da oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 3-2'lik skorla kaybetti.

Karşılaşmada ev sahibi Ferencvaros'a galibiyeti getiren golleri 5. dakikada ve 44. dakikada penaltıdan Tokmac Nguen, 29. dakikada Adama Traore kaydetti.

Temsilcimiz Trabzonspor'un golleri ise 39. dakikada Maxi Gomez ve 71. dakikada Umut Bozok'tan geldi. İki isim de bordo-mavili forma altında ilk gollerini attı.

Öte yandan Ferencvaros'ta Eldar Civic, 16. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

YUSUF YAZICI İKİNCİ YARIDA GİRDİ

Trabzonspor'dan, Lille'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Yusuf Yazıcı, mücadelenin ikinci yarısında oyuna dahil oldu. 25 yaşındaki futbolcu, Enis Bardhi yerine oyuna dahil oldu. Başarılı futbolcu, 87. dakikada ağları sarstı ancak VAR kontrolünün ardından pozisyon ofsayt olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, ilk haftayı puansız geçti. Ferencvaros ilk haftada 3 puanı hanesine yazdırdı.

Grubun bir sonraki haftasında Trabzonspor, sahasında Kızılyıldız'ı ağırlayacak. Ferencvaros, Monaco deplasmanına gidecek.

ABDULLAH AVCI'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor, HangiKredi Ümraniyespor maçı 11'ine göre 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Sakatlanarak sezonu kapatan Dorukhan Toköz'ün yerine savunmasının sağında Larsen, sol bekte Eren'in yokluğunda Denswil görev yaparken, Hugo 11'de yer bularak stoper olarak forma giydi. Forvette ise Djaniny'in yerine Gomez, görev yaptı.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Trabzonspor taraftarları, Macaristan'da takımlarını yalnız bırakmadı.

Yaklaşık 500 kişilik taraftar grubu, kale arkası tribününden teknik direktör Abdullah Avcı ve futbolcuları maç öncesi yanlarına çağırarak destek verdi.
 
Editör: Haber TS