Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Basel ile oynadığı karşılaşmanın tüm gelirlerini depremzedelere bağışlayacağını açıklamıştı. Maç sonrası elde edilen gelirin detayları ortaya çıkmaya başladı. Zorlu karşılaşma için 28 bin 600 bilet satıldı ve bilet satışından 3.5 milyon TL gelir elde edildi. Bu müsabakaya özel hatıra biletleri de ayrıca satışa çıkarılmıştı. Süper Lig kulüpleri de bu hatıra biletlerine büyük bir ilgi gösterirken, Galatasaray ve Fenerbahçe, biner hatıra bileti alarak bu kampanyaya destek vermişti.

REKLAM GELİRLERİ DE VERİLDİ

Saha içinde yer alan reklamların gelirleri de bu kampanyaya dahil edildi. Trabzonspor, Basel'i mağlup ederek yaklaşık 600 bin euro (12 milyon TL) gelir elde etti. Bu gelir deprem bölgesine bağışlandı. Maçı canlı yayınlayan TV8'de, tüm reklam gelirlerinin depremzedelere göndereceğini belirtmişti. Süper Lig'de mücadele eden 11 kulübün başkanları maçı yerinde izleyerek Trabzonspor'a destek verirken, maçı izlemeye gelen taraftarlar da minikler için oyuncak getirdi.

ALMANYA'DA HAZIRLIK MAÇI

Bordo-Mavili kulüp, yardım seferberliğine yapacağı hazırlık maçları ile devam edecek. Karadeniz Fırtınası, 27 Şubat tarihinde Düsseldorf'ta Fortuna Düsseldorf ile yardım maçı yapacak. Trabzonspor, 23 Şubat'ta Basel ile oynanacak maç sonrası Türkiye'ye dönmeyerek Almanya'ya geçecek. Biletlerin ortalama 40 eurodan satılması, 50 bin kişilik bir talep ile 2 milyon euro brüt gelir sağlanması planlanıyor. Almanya'nın Düsseldorf kentine Hollanda ve Belçika'dan ulaşım kolay. İki ülkedeki Türk taraftarların da yoğun ilgisi bekleniyor.

300 BİN LİRALIK BAĞIŞ

Trabzonspor, resmi kulüp dergisi adına depremden etkilenenler için 6 ay boyunca her ay 50 bin lira olmak üzere toplamda 300 bin lira AFAD'a bağışta bulundu. Bu yardım büyük alkış topladı... (Akşam)

Editör: Haber TS