TRABZONSPORLU FUTBOLCULARA MİLLİ TAKIM ŞOKU
Trabzonspor forması giyen yabancı oyuncular, 2026 Dünya Kupası play-off eleme maçlarında beklenen başarıyı elde edemedi. Ukraynalı futbolcular Zubkov ve Batagov ile Arnavut oyuncu Muci, milli takımlarıyla turnuvaya katılma şansını kaybetti.
Alınan sonuçlar, hem oyuncular hem de Trabzonspor camiası açısından hayal kırıklığı yarattı. Kritik karşılaşmalarda alınan mağlubiyetler, Dünya Kupası yolunun sonunu getirdi.
UKRAYNA İSVEÇ KARŞISINDA TUTUNAMADI
Ukrayna, play-off mücadelesinde İsveç’e 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası’na katılma şansını yitirdi. Karşılaşmada Trabzonsporlu oyuncu Zubkov ilk 11’de sahaya çıkarken 60 dakika görev yaptı.
Ancak Zubkov’un performansı beklentilerin gerisinde kaldı ve takımına yeterli katkıyı sağlayamadı. Diğer Trabzonsporlu oyuncu Batagov ise yaşadığı sakatlık nedeniyle kadroya dahil edilmedi.
Bu sonuçla birlikte Ukrayna, Dünya Kupası hayallerine veda etti.
ARNAVUTLUK POLONYA ENGELİNİ AŞAMADI
Arnavutluk ise play-off karşılaşmasında Polonya’ya 2-1 mağlup olarak turnuva dışında kaldı. Trabzonspor’un genç oyuncusu Muci, mücadeleye yedek kulübesinde başladı.
Karşılaşmanın 82. dakikasında oyuna dahil olan Muci, kısa sürede skoru değiştirecek etkiyi yaratamadı. Bu sonuçla Arnavutluk’un Dünya Kupası’na katılma umutları sona erdi.
HAYALLER PLAY-OFFTA SONA ERDİ
Trabzonspor’un üç oyuncusu da milli takımlarıyla Dünya Kupası yolunda kritik eşik olan play-off turunda elendi. Alınan bu sonuçlar, oyuncuların uluslararası arenadaki hedeflerini ertelemek zorunda kalmasına neden oldu.
Önümüzdeki süreçte futbolcuların kulüp performanslarına odaklanmaları beklenirken, Trabzonspor cephesinde ise sezonun kalan bölümüne daha güçlü bir şekilde devam edilmesi hedefleniyor.





