Türkiye'nin konuştuğu olay 29 Ekim'de Bursa Osmangazi'de yaşandı. Trabzonspor Futbol Okulu'nda eğitim alan Yusuf Emir Bolat, evinin önünde arkadaşıyla oturup sohbet ederken, bisikletiyle yanlarına yaklaşan kişinin biber gazlı saldırısına uğradı. Adının Veysel İ., olduğu tespit edilen saldırgan önce Yusuf Emir Bolat'a 'Vay, sen Trabzonsporlu musun?' diye laf etti. Çocuğun 'Evet' demesi üzerine, 'Trabzonspor ezik' diyerek yanındaki biber gazını Bolat'ın yüzüne sıktı.

Saldırı sonrası Veysel İ., olay yerinden kaçarken Yusuf Emir Bolat hastaneye kaldırıldı. Ailenin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin kimliğinin tespiti için çalışma yaptı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Veysel İ. olduğunu belirlediği şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı.

Trabzonspor Slovak Futbolcu İçin Devrede Trabzonspor Slovak Futbolcu İçin Devrede

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Bursa'da bisikletli bir kişi 9 yaşındaki çocuğa biber gazı sıktı!' haberine konu olayla ilgili olarak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma kapsamında; 29.10.2023 günü şüpheli V.İ.'nin mağdur Y.E.B.'yi göz yaşartıcı sprey sıkmak suretiyle yaraladığı olayla ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmış olup; Şüpheli V.İ.'nin 'Kendini Savunamayacak Durumda Olan Mağdura Karşı Kasten Yaralama, Silahla Kasten Yaralama' suçlarından 5 farklı olayda daha şüpheli olduğu tespit edilmiştir.

Şüpheli V.İ. 'Kendini Savunamayacak Durumda Olan Mağdura Karşı Kasten Yaralama, Silahla Kasten Yaralama' suçlarına ilişkin 6 farklı olaydan tutuklama talebi ile Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş olup, Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince şüpheli V.İ. hakkında 6 farklı olaydan ayrı ayrı olarak tutuklama kararı verilmiştir.

Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince hakkında tutuklama kararı verilen şüphelinin konumuna uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"İLK VUKUATI DEĞİL"

Anne Sonay Baş, gözaltına alınan şüphelinin daha önce de benzer saldırılar yaptığını açıkladı. "İlk vukuatı değilmiş, Yusuf'tan önce 3-4 kişiye de benzer saldırıyı yapmış. Zaten yakalandığında yanına biber gazı taşıyormuş. Daha önce biber gazıyla saldırdığı mağdurlar şikayetçi olmadığı için saldırılarına devam etmiş.

Biz şikayetçi olup olay duyulduktan sonra saldırıya uğrayanlar ortaya çıktı. Yaşlı bir adama durduk yere biber gazı sıkmış. Yine ergen yaşlarında bir çocuğun yüzüne de biber gazı sıkmış. Yusuf'a saldırısı duyulduktan ve biz şikayetçi olduktan sonra onlar da bizden görüp şikayetçi oldular" ifadelerini kullandı.

Editör: Hasan Yılmaz