Hükmen kazanılan Gaziantep FK maçı hariç ligde son 8 deplasmandan da mağlubiyetle ayrılan Trabzonspor, bu kez farka gitti. Bordo Mavililer, ligde kalma mücadelesi veren Giresunspor karşısında maça çok iyi başladı. Umut Bozok ve Bardhi’nin golleriyle devreye 2-0 önde giren Fırtına, ikinci yarıda Umut’la 3 farkı yakaladı. Farukcan’ın golüne Bakasetas penaltıdan karşılık verirken, Bajic’in skoru 4-2’ye getiren golü tesellinin ötesine geçmedi. Karadeniz derbisinde galibiyete uzanan Trabzonspor, tam 8 ay aradan sonra ligde deplasman zaferi yaşadı. En son 1 Ekim 2022’de Kayserispor’u deviren Bordo-Mavililer, devamındaki 10 dış saha mücadelesinde 2 beraberlik ve 8 yenilgi almıştı.

5.’LİK HEDEFİ SÜRÜYOR

Akyazı’da Karagümrük’ü 4-1 mağlup ettikten sonra Giresunspor’u da farklı geçen Trabzonspor, Bjelica yönetiminde çıktığı son 4 lig maçında 3 galibiyet, 1 yenilgi ile 9 puan topladı. Fırtına, Başakşehir’in hükmen galip geldiği haftada 2 puanlık farkı korudu ve 5.’lik umudunu sürdürdü. Bordo-Mavililer, son iki maçında Alanya ve Başakşehir’le oynayacak.

UMUT BOZOK DAMGA VURDU

İç sahadaki Ankaragücü maçında 2 gol atan ve Trabzonspor formasıyla ilk kez bunu başaran Umut Bozok, Giresun deplasmanında da duble yaptı.

Geçtiğimiz sezonun gol kralı, 30. dakikada Visca’nın ortasında kafayla perdeyi açtı. 4 dakika sonra Bardhi’ye pası verdi, 59’da ise kendisinin 2., takımının 3. golünü kaydetti.