Bu sefer ki konuğumuz Trabzonspor ile 3 Türkiye kupası, 1 süper kupa, 3 Başbakanlık kupası kaldıran Hami Mandıralı, Ömer Karakaş sordu Mandıralı cevapladı.

Hami hocam Trabzonspor uzun bir aradan sonra şampiyon oldu sizin duygularınız neler oldu?

Kesinlikle mükemmel bir başarıya imza attık yönetimimiz, teknik ekibimiz, oyuncularımız ve taraftarımız kenetlenerek şampiyonluğu sonuna kadar hak etmiştir. Bizim şampiyonluğumuz birçok kesimi üzdü bununda farkındayız ama kimse unutmasın ki Trabzonspor çok büyük bir kulüp

Hocam Trabzonspor’daki günlerinizi Özlüyor musunuz?

Özlemez miyim  ben o şehrin çocuğuyum orada doğdum, büyüdüm bugün bir Hami Mandıralı gerçeği varsa bunu Trabzonspor’a borçluyum. Trabzon’da maçlara gittiğim zaman sahada oynayan oyuncuları izlerken bazen içimden diyorum ki şimdi orada ben olmalıydım diyorum futbolu çok özledim.

TFF’de görevinize devam ediyorsunuz yarın bir kulüpten teklif gelse gider misiniz?

Başta da söylediğim gibi ben saha adamıyım ve sahada olayı çok istiyorum ama maalesef ülkede teknik direktör duvarı var bu duvarı aşamıyoruz maalesef bir hoca sezon içinde başarısız oluyor ve o sezon içinde 3 takıma gidiyor insan sormaz mı bu hocayı neden yolladınız, başarısızlığın sebebi nedir ama yok öyle bir düzen kurulmuş ki bizler akıllarına dahi gelmiyoruz ama teklif gelirse seve seve kabul ederim.

Hami hocam Trabzonspor’da unutamadığınız anıları anlatır mısınız?

O kadar çok anımız var ki hangisini anlatayım bilemedim ama bir Bursaspor maçı var ki onu asla unutamam Türkiye kupası finali oynuyoruz ilk maçı 3-0 kaybettik ikinci maçta ise 4 farklı bir galibiyet bize yarıyordu sahaya çıktık taraftarımızın müthiş desteği ile o maçı 5-1 kazandık ve kupayı kaldırdık bunu hiçbir zaman unutamam

Unutulmayacak Avrupa maçları var ve bugün hala onlar konuşuluyor siz ne demek istersiniz?

Kesinlikle Trabzonspor ile Avrupa’da ses getiren galibiyetler aldık mesela Barcelona’yı Trabzon’da yeneceğimize dünya’da kimse inanmıyordu ama biz yendik evet ikinci maçta farklı yenildik ama bunu kimse sorgulayamazdı Barcelona o dönemin en iyi kadrosuna hakimdi. Mesela Fransızları bilirsiniz kendini beğenmiş, şımarık bir ırk Olympique Lyon ile Fransa’da ilk maçımıza çıktığımızda bize kaf dağından bakıyorlardı ama biz o maçı 4-3 kazandık ve onlara orada çok iyi bir ders verdik yetmedi Trabzon’da da 4-1 yenerek Olympique Lyon’u eledik.

 Hocam Trabzon’da gençlere yeteri kadar değer veriliyor mu?

Şimdi bu konu çok ama çok önemli biz şehir olarak önemli isimler çıkardık ve günümüzde maalesef ciddi şekilde Türk oyuncu sıkıntısı yaşanıyor ve hemen hemen her kulüpte yabancı sayısı bizimkilerden fazla bu büyük sıkıntı büyük kulüplerin yaptığı yıldız transferleri sadece oyun içi değil dışında da değerlendirilmeli şimdi Trabzonspor’da Hamşik gibi bir yıldız var onun yanına bir genç vereceksin ve ondaki bilgileri o gence işleyeceksin bakın o zaman ülke futbolu nasıl büyüyor.

Trabzonspor’un transfer politikasını beğeniyormusunuz?

Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkanımız Ertuğrul Doğan gerçekten çok özverili çalışıyorlar yapılan çok değerli transferler var takım kalitesi de oldukça iyi ayrınca Nwakaeme bence tam zamanında gitti gerçekten takıma çok faydası dokundu çokta başarılı bir oyuncuydu bizi bir çok maçta geri çevirdi ama mental olarak Nwakame’nin Trabzon hikayesi bu sene sondu ve gitti her iki taraf açısından çok önemli bir karardı kendisine başarılar diliyorum

Hocam son olarak taraftarımıza ne demek istersiniz

Buradan tüm taraftarımıza çok teşekkür ediyorum takımımızı hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar bence bu ligin en kaliteli taraftarına sahibiz ama bundan sonrası çok daha önemli daha fazla kupalar kaldırmamız için takımımıza tam destek vermeleri gerekiyor. Size ve HaberTS ailesine çok teşekkür ediyorum bu özel röportaj için

Hami’nin başarıları anlatmakla bitmez Türkiye Liglerinde en çok gol atan 3. futbolcu (219 gol), Avrupa Kupalarında en çok gol atan 2. Türk futbolcu (23 Gol), Trabzonspor'da en fazla forma giyen oyuncu ve Türkiye Milli takımı ile 56 karşılaşmada 9 gol atarak ismini altın harflerle yazdırmıştır.

HaberTS.com / Ömer Karakaş

 

Editör: TE Bilişim