Sinan Ünal’ın yolu Trabzonspor ile nasıl kesişiyor?

Öncelikle bizim gibi eski oyuncuları unutturmadığınız için sizlere çok teşekkür ederim. Ben futbola Bafraspor’da başladım burada 3 sene oynadıktan sonra Samsunspor’a transfer oldum orada Trabzonspor ile kupa maçında karşılaştık o maçta 1 gol attım sonra Trabzonspor’da Büyük Temel vardı onun jübile maçında da yine bir gol atıp birde asist yapınca Trabzonspor yönetimi beni istedi bende tereddüt etmeden kabul ettim ve maceramız böyle başladı.

Hocam Trabzonspor tarihinde unutamadığınız gol hangisiydi?

Şöyle söyleyeyim ilk şampiyon olduğumuz sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a kendi sahalarında da gol attım ama benim hiç unutamadığım gol şimdinin Şampiyonlar ligi olan Kupa Galipleri Kupası maçında Polonya takımı olan Szombierki Bytom’a attığım golü asla unutamam çok gurur verici olmuştu benim için ayrıca Trabzonspor’un 200’üncü golünü de atmak bana nasip oldu.

Trabzonspor’da sizi en çok duygulandıran anınız varmı?

Olmaz mı böyle büyük bir kulüpte top oynayıp ta duygu dolu anlar yaşamamak olmazdı geldiğim ilk sezon şampiyon olduk Avni Aker stadyumunda son maçı oynuyoruz hakem bitiş düdüğünü çalar çalmaz taraftarlarla kucaklaşarak şampiyonluğu kutladığımız gün göz yaşlarımı tutamamıştım. Bir anım daha var durun onu da size anlatayım sezon ikinci maçında Rizespor ile karşı karşıyayız o sezon da çok iyi transferler yapmışlardı benimde ilk maçımdı Avni Aker’e çıkacağım içinde çok heyecanlıydım koridorda sahaya çıkmayı beklerken heyecandan ayaklarım titriyordu yanıma rahmetli Özkan Sümer geldi heyecanlanma çocuk biz bir şeyler biliyoruz ki seni sahaya sokuyoruz orada da çok duygulanmıştım. O maçta da iki gol atmıştım.

Hocam forvet oyuncusu olarak hiç Hattrick yaptınız mı?

Tabi ki de yaptım yapmam mı şampiyonlukta Adanaspor ile çekişiyoruz puan farkı 3 idi ve Mersin İdmanyurdu ile maça çıkmıştık çok önemli bir maçtı mutlak 3 puan almalıydık çıktık sahaya ilk yarı gol atamadık saha kenarında iki top vardı biri yeni biride eski ilk yarıyı o eski top ile oynadık ben vuruyorum gol olmuyor, İskender vuruyor gol olmuyor, Tuncay vuruyor gol olmuyor devre oldu hocaya gittik dedik ki hocam top çok eski vuruyoruz gitmiyor neden yeni top ile oynamıyoruz sonra hoca kabul etti ve ikinci yarı yeni top ile maça başladık ve ben 3 gol atarak galip gelmiştik orada hattrick yapmıştım.

Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı ile birer anınızı bize anlatırmısınız?

Öncelikle ikisine de rahmet diliyorum muhteşem insanlardı. Bursaspor ile maçımız var cezası sebebi ile Ankara’da oynuyoruz yine çok heyecanlıyım bana kendi yarı sahamızda top geldi topu Şenol’a attım ve koşmaya başladım kenardan biri bağırıyor Ünal diye bir baktım Özkan hoca olum kendi sahana koşuyorsun rakip saha o tarafta diyerek bağırdı onu hiç unutamam aklıma geldikçe gülerim ona Ahmet Suat hoca ile de kupa maçı için Kayseri’ye Samsunspor maçı için gittik maçta 2 gol attım 2 golünde asistini yaptım o maçada Samsun’dan bayağı taraftar gelmişti. Maçtan sonra Trabzon’a dönerken Terme’de mola vermiştik oraya Samsunspor taraftarı da mola için geldiler biz yemek yerken o taraftarlar Ahmet hocanın yanına giderek hocam neden bize bu kadar gol attınız diye sordular oda taraftara dönerek bana ne kızıyorsunuz Samsunlu Sinan size 2 gol atıp 2 asist yaptı gidin ona sorun deyince ben yemeği bırakarak otobüse kendimi zor attım orada da çok eğlenmiştik.

Trabzonspor'un Parlayan Yıldızı Trabzonspor'un Parlayan Yıldızı

Hocam son olarak Trabzonspor taraftarına ne mesaj vermek istersiniz?

Ben Trabzonspor taraftarından öncelikle isteğim takımlarını yalnız bırakmasınlar biliyorum onlar sürekli saldıran, hırçın bir Trabzonspor istiyorlar bunu tekrar Abdullah Avcı’nın yapacağına inanıyorum ama bunun içinde önemli isimler transfer etmek gerekiyor biz hep zirveye oynayan bir kulübüz bunu tekrardan başarmak için birlik olmamız gerekiyor. Sizlere de bir kere daha çok teşekkür ederek şu ifadelerle son vermek istiyorum hani Trabzonspor logosundaki yıldız var ya onda bizlerin alın teri var ve bununla ölene dek gurur duyacağım.

Programı İzlemek İçin: https://youtu.be/nUg0v9l0bXc

Editör: Haber TS