Hasan Şengül Kimdir?

Hasan Şengül 1961 Trabzon Sürmene doğumluyum 5 yaşına kadar Civra köyünde yaşadım sonrasında babamın mesleğinden dolayı Samsun’a yerleştik. Burada ilk okula başladıktan sonra sokak aralarında futbola başladım. Samsun Yolspor vardı babam beni buraya yazdırarak futbola da başlamış oldum.

Dobi lakabı nereden geliyor?

Dobi Hasan lakabım sokaklarda top oynadığımız dönemlerde plastik toplar vardı bizim mahallenin bakkalı Mehmet amcamız vardı arkadaşlar bana oradan top almamı istedi bende Mehmet amcanın bakkalına top almaya gittim tabi Trabzon’dan geldiğimiz için şivemiz var dedim ki Mehmet amca Dobi versena oda bana dobi nedir dedi bende ona dedim ki dop dop oradan bana bakkal amcamızdan dobi lakabı kaldı iyi ki de kaldı.

Trabzonspor ile yollarınız nasıl kesişti?

Samsun Yolspor’dan Samsunspor genç takımına seçildim ve 18 yaşımda profesyonel oldum. O dönemde başarılı bir sezon geçirdik Samsunspor’u süper lige çıkardık bende Coşkun Özarı zamanında Milli takıma seçildim. Trabzonspor 1983 yılında başkan Mehmet Ali Yılmaz zamanında transfer etti. Dönemimizde transfer olmak kolay değildi ama ben milli takımda Trabzonsporlu oyuncu arkadaşlarımla ilişkilerimde çok iyi olduğu için Trabzonspor serüveni benim için başladı. İlk geldiğim yıl zaten şampiyon olduk bende 14 gol attım o sezonda.

Özkan Sümer Hocamız ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Arif Boşluk: Umarım Herkes Memnun Kalmıştır Arif Boşluk: Umarım Herkes Memnun Kalmıştır

Özkan hoca ile ben fazla çalışma fırsatı bulamadım ama futbol kültürü en yüksek insanlardan biriydi şimdi yaşıyor olsa ben olsam onu futbolun en tepesine koyardım o kadar başarılıydı. 1984 – 1985 yılında Özkan hoca takımın başına gelmişti bize şok press’i aşılıyordu bir gün maça çıktık şok press yaptırıyor bize ilk yarım saat çok etkili oynadık ama artık takım yorulmaya başladı ve goller yemeye başladık Özkan hoca kenarda beyaz takım elbisesi vardı bir baktım sinirden bembeyaz takım siyaha bürünmüştü. Çok disiplinli bir hocaydı mesela toplantı olacak 2 dakika geç gelsek ceza yerdik çok kızardı disiplinsiz davrananlara

Ahmet Suat Özyazıcı Hocamız ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Mekanı cennet olsun çok iyi bir hocaydı çok iyi takım kurmayı becerirdi Allah var onunla sahaya 1-0 önde çıkardık size bir anımı anlatayım hocamızla alakalı bir gün yanıma geldi bana dedi ki Milli takımda güzel oynuyorsun burada neden oynayamıyorsun dedi bana çok gücüme gitmişti sonra ben dört, beş maç çok hırçın oynadım belki de hocam beni kamçılamıştı ama ben yine de üzülmüştüm sonra yanıma geldi oda benden özür dilemiş ve barışmıştık.

Hocam o dönemler çok zorluk çeker miydiniz?

Hem de nasıl idmanlara otobüsle giderdik sahamız çamur içinde yokluk vardı mesela ben kaldığım otelin parasını cebimizden verirdik kulüp karşılayamazdı. İstanbul takımları kampa giderdi biz Avni Aker’in arkasındaki çamur sahada kamp yapardık. Ama o takım ruhunu şu anda bile kimse yakalayamazdı çok özel günlerdi.

Oynadığınız dönemde çok gol attınız ama en çok hangisi sizi etkilemişti?

Aslında ben çokta golcü bir oyuncu değildim ama 42 gol attım mesela şimdi bakıyorum bugün olsam çok daha fazla gol atardım o dönemde kendimizi izleme fırsatımız olmuyordu ki ama en unutamadığınız gol hangisi sorusuna gelecek olursak şampiyon olduğumuz sezon Fenerbahçe deplasmanında attığım gol derim Turgay abinin sağ taraftar yaptığı orta ile attığım kafa golünü asla unutamam

Hocam Avni Aker Stadyumu anılarınızı alabilirmiyiz?

Avni Aker Stadyumu Trabzonspor’un varoluş sebebidir orayı asla unutamam sahaya çıkardım tribünler ayağa kalkardı Hasan Hasan tezahüratları eşliğinde maça başlardım o taraftar beni çok etkilerdi bende onları mahcup etmezdim. Rakiplerimiz Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe Avni Aker’e geldiği zaman elleri ayakları titrerdi 1 puan alsalar sevinirlerdi.

Hocam son olarak taraftara ne mesaj vermek istersiniz?

Bizi var eden o taraftardır onların hakkını asla ödeyemeyiz Trabzonspor’a öyle sahip çıktılar ki şimdi dünyanın önemli kulüpleri arasında yerini almasında onlarında hakkı çoktur onları çok özlüyorum ve taraftarımıza şunu ifade etmek istiyorum takımlarını asla yalnız bırakmasınlar, sahip çıksınlar, yanlarında olsunlar şu anda başkan olan Ertuğrul Doğan bizim yeğenimiz dayısı Güngör Şahinkaya ile o stadyumda büyüdü tek amacı Trabzonspor yanında olalım güzel işler yapacağına inanıyorum. Biz Trabzonsporuz bu ülkenin en farklı takımıyız ve bununla da gurur duymalıyız. Size de çok teşekkür ederim İstanbul’dan kalkıp Samsun’a benimle röportaj yaptınız gelecek neslimize bizleri hatırlattınız.

Programı İzlemek İçin: https://youtu.be/I1rJwEolrmg?si=9_FvA2rUdKrwyTF5

Editör: Haber TS