Trabzonspor’un hücum hattında geçmişe bakıldığında iz bırakan isimlerden biri olan Oscar Cardozo, hem futbolculuğu hem de kişili ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştı. 

Bordo – Mavililerin ardından önce Olimpiakos’un yolunu tutan Cardozo, daha sonra ülkesinin en iyi takımlarından Libertad ile sözleşme imzaladı. 

Burada sürekli olarak forma giyen ve hatta takımın kaptanlığını yapan Cardozo en son yine ülkesinin en iyi takımlarından Cerro Porteno ile oynanan maçta 4 gol birden kaydetti. 
İspanyolca konuşan ülkelerde bu duruma ‘Poker’ denilirken, oyuncuyu bugüne kadar emeklilik sorusu da sorulamadı. 

Mayıs ayında 40 yaşına basacak olan Cardozo’ya emeklilik sorusu sorulduğunda ise kızıyor. Lebertad’ın teknik direktörü Daniel Garnero, Cardozo’nun ikonomik bir kaptandan daha fazlası olduğuna dikkat çekerken antrenmana ilk gelinin o, son çıkanın da o olduğunu ifade eti. 

Garnero, Cardozo’nu sahadaki varlığı diğer oyunculara ilham olduğunu belirtirken takım arkadaşı Alvaro Campuzano ise, “Cardozo’nun bu yaşta böyle bir performans gösterdiğini görmek, motivasyon oluyor” dedi. 

Emeklilik sorularını kabul etmeyen Cardozo, Yapabildiği sürece topa vurmaya ve fielelere göndermeye devam edeceğini de belirtti.