Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor ile HangiKredi Ümraniyespor karşı karşıya geldi. Akyazı Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 2-0'lık skorla konuk ekip Ümraniyespor kazandı.

İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Ümraniyespor'a galibiyeti getiren golleri 51. dakikada Jesse Sekidika ve 65. dakikada Umut Nayir kaydetti.

Trabzonspor'un tek golü 83. dakikada Yusuf Yazıcı'dan geldi.

Mücadelede Abdülkadir Ömür'ün 2 şutu direkten döndü.

726 GÜNLÜK SERİ SONA ERDİ

Trabzonspor, son olarak 8 Mart 2021'de evinde Corendon Alanyaspor'a yenilmişti. Bordo mavililerin, iç sahadaki yenilmezlik serisi 726 gün sonra sona ermiş oldu. Trabzonspor, 36 maçlık bu seride 24 galibiyet ve 12 beraberlik almıştı.

SON 4 MAÇTA 3 YENİLGİ

Son 4 maçta 3. yenilgisini alan Trabzonspor, 38 puanda kaldı. 5 maçlık galibiyet hasretini bitiren Ümraniyespor, puanını 18'e yükseltti.

Trabzonspor, gelecek hafta Adana Demirspor'u ağırlayacak. Ümraniyespor ise Kasımpaşa deplasmanına gidecek.

ABDULLAH AVCI'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında HangiKredi Ümraniyespor'u konuk eden Trabzonspor, en son UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Basel ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın 11'ine göre 2 oyuncu değişikliği ile sahaya çıktı.

Basel maçında görev yapan ve ailevi nedenlerden dolayı izin alarak ülkesine giden Vitor Hugo ile sakatlığı bulunan Anastasios Bakasetas'ın yokluğunda Bruno Peres ve Umut Bozok ilk 11'de kendilerine yer buldu.

Karadeniz ekibinde; Vitor Hugo, Bakasetas'ın yanı sıra cezalı Lazar Markovic, sakatlığı devam eden Dorukhan Toköz ile iyileşen ama henüz hazır hale gelmeyen Marek Hamsik ve Edin Visca kadroda yer almadı.

ISINIRKEN SAKATLANDI, TEKRAR 11'E DÖNDÜ

Trabzonspor'da Basel maçında olduğu gibi HangiKredi Ümraniyespor maçı için ilk 11'de yer verilen Stefano Denswil, ısınma hareketleri sırasında bir sakatlık yaşadı.

Bordo-mavili ekipte yaşanan bu sürpriz gelişmenin ardından Denswil'in yerine Gbamin'in karşılaşmada şans bulacağı bildirildi.

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra yine kulüp sitesinden yapılan ikinci bir açıklamada, "Oyuncumuz Stefano Denswil soyunma odasında yapılan tedavisinin ardından yeniden ilk 11'e dahil edildi." ifadelerine yer verildi.

Denswil, yaşadığı şansızlığa rağmen karşılaşmada forma giydi.
 

Editör: Haber TS