UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Trabzonspor bu akşam sahasında Ferençvaroş'u ağırlamaya hazırlanıyor. H grubunda 6.maçına çıkacak olan Karadeniz Fırtınası önemli mücadele öncesinde grupta 6 puanla averajla 3.sırada bulunuyor. Bordo Mavililer daha önce grupta çıktığı 5 maçta 2 galibiyet 3 mağlubiyet aldı.

Trabzonspor son olarak deplasmanda Kızılyıldız ile karşılaşmış mücadeleden 2-1 mağlubiyetle ayrılmıştı. Karadeniz ekibi Ferençvaroş ile deplasmanda oynadığı ilk maçta rakibine 3-2 mağlup olmuştu. Trabzonspor hem gruptan çıkmak için hem de rövanşı alabilmek için sahaya çıkacak. 

Trabzonspor grupta kendi sahasında oynadığı 2 maçı da kazanmasını bildi. Bordo Mavililer 3/3 yapıp gruptan çıkmak istiyor.

TRABZONSPOR'UN GRUPTAN ÇIKMA SENARYOLARI

UEFA Avrupa Ligi’nde Trabzonspor’un yoluna devam etmesi için kazanması yetmiyor. Gruptaki diğer maçta da Monaco’nun Kızılyıldız’a takılması gerekiyor. İşte gruptan çıkma senaryoları.

2.’lik için Trabzonspor’un Ferencvaros maçından mutlaka galibiyet çıkarması şart. Kızılyıldız da Monaco deplasmanından puan çıkartmalı.

Trabzonspor’un son maçta berabere kalması durumunda, grup üçüncülüğü yani Konferans Ligi bileti garanti gibi gözüküyor.

AVRUPA'DA 147.RANDEVU

Trabzonspor, bu akşamki karşılaşmayla birlikte Avrupa’da 147. maçına çıkacak. Geride kalan 146 maçta 52 galibiyet, 37 beraberlik ve 57 yenilgi alındı. Bu maçlarda rakip fileleri 188 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 203 gol gördü.

TRABZONSPOR FERENÇVARŞ MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun 6'ncı haftasında Ferençvaroş'u konuk edecek. Heyecan dolu karşılaşma Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanacak. Kritik mücadelede Alman hakem Harm Osmers görev alacak. Mücadele 20.45'te başlayacak ve Exxen ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

MUHTEMEL İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Bartra, Hugo, Eren Elmalı, Larsen, Siopis, Bakasetas, Hamsik, Trezeguet, Umut Bozok, Djaniny

Ferençvaroş: Dibusz, Mmaee, Knoester, Botka, Wingo, Mercier, Zachariassen, Vecsei, Mmaee, Nguen, Traore