Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Yukatel Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Trabzonspor 2-1'lik skorla kazandı.

Kayserispor, 24. dakikada Mario Gavranovic'in golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda geri dönen Trabzonspor önce 78. dakikada Anastasios Bakasetas'ın penaltısıyla durumu eşitledi. Abdullah Avcı'nın öğrencileri 83. dakikada Umut Bozok'un attığı golle 3 puana uzandı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, 16 puana yükseldi. Kayserispor 12 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Trabzonspor, sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Kayserispor, Ümraniyespor deplasmanına konuk olacak.

KAYSERİ'DE TARTIŞMALI AN

Kayserispor ile Trabzonspor arasındaki maçta çok konuşulan bir pozisyon yaşandı.

Mücadelenin 9. dakikasında Mensah, savunmanın arkasına sarkan Mame Thiam'ı düşündü. Thiam'dan önce Larsen topu almak isterken ondan seken top Thiam'ın önünde kaldı ve Senegalli futbolcu topu ağlara gönderdi.

Thiam'ın golü için ofsayt bayrağı kalkerken, Kayserisporlu futbolcular Larsen'in topla bilinçli oynadığı şeklinde itirazda bulundu.

VAR kontrolünün ardından Thiam'ın golü geçerli sayılmadı.

UĞURCAN'DAN BÜYÜK HATA

Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, 24. dakikada büyük bir hata yaptı. Milli kaleci pasla çıkmak isterken topu Thiam'a kaptırdı. Senegalli oyuncu, ceza sahası yayındaki Gavranovic'i topla buluşturdu ve Gavranovic takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

AVCI OYUNA MÜDAHALE ETTİ

Trabzonspor, ikinci yarıda rakip kalede önemli pozisyonlar bulurken, Abdullah Avcı, 64. dakikada oyuna müdahalede bulundu. Bordo-mavili ekipte Yusuf Yazıcı, Denswil ve Enis Bardhi oyuna girdi. Hugo, Siopis ve Abdülkadir Ömür kenara geldi.

TRABZONSPOR PENALTI KAZANDI

75. dakikada Trabzonspor'da Trezeguet, soldan ceza sahasına girmek isterken yerde kaldı. Trabzonspor penaltı bekledi. Ümit Öztürk pozisyonu izledi ve Onur Bulut'un Trezeguet'e faul yaptığını işaret etti ve beyaz noktayı gösterdi. Trabzonspor'da penaltının başına geçen Bakasetas 78. dakikada durumu 1-1'e getirdi.

UMUT BOZOK SKORU BELİRLEDİ

Karşılaşmada skoru belirleyen isim Trabzonspor'da sonradan oyuna giren Umut Bozok oldu. 83. dakikada savunmanın hatası sonrası ceza sahası içinde topu alan Umut düzgün bir vuruş yaparak takımını galibiyete taşıdı.

Trabzonspor, sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.