Yeni sezon transfer çalışmaları doğrultusunda İspanya'nın Real Betis takımından transfer edilen yıldız futbolcu her geçen gün izleyenleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Son oynanan Gaziantep FK mücadelesinde son dakikalarda attığı golle Bordo Mavililere galibiyeti getiren oyuncu, Bordo Mavili taraftarların gönlünde taht kurdu. 

Sezon başladıktan transfer edilen oyuncunun takıma uyum sürecini nasıl geçireceği futbol kamuoyu tarafından merak ediliyordu. Geldikten hemen sonra formayı alan Marc Bartra, uyum sürecini hızlıca atlatarak adeta takıma liderlik etmeye başladı. 

Bordo-mavili kulübün 14 Ağustos'ta Real Betis'ten transfer ederek Trabzon'a getirdiği İspanyol futbolcu, 16 Ağustos'ta UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile deplasmanda oynanan karşılaşmanın son 32 dakikalık bölümünde görev alarak yeni takımında hemen forma giymeye başlamıştı. 

Takıma katıldıktan sonra oynanan tüm mücadelelerde 90 dakika forma giyen oyuncu, bu alanda Trabzonspor'un vazgeçilmezi haline geldi. Takımda geri kalan oyuncular sürekli oyun dışında kalsa da Marc Bartra'nın bu istikrarlı görüntüsü hem Bordo Mavili taraftarları hem de Trabzonspor teknik heyetini fazlasıyla memnun etmiş durumda. 

Öte yandan Trabzonspor, Marc Bartra ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Bartra'ya her bir sezon için 1.5 milyon euro ödenecek. Ayrıca, her bir sezon için başarıya bağlı bonus olarak 700 bin euro prim ödeneceği borsaya bildirilmişti. Kulüp, menajerlik hizmet bedeli olarak ise futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacağını kamuoyuna açıklamıştı.