Son dönem adı Trabzonspor ile sıkça anılan başarılı teknik adam Nenad Bjelica kimdir? Bordo-Mavililer ile imzaya yakın olduğu konuşuluyordu...

Trabzonspor, başarılı Hırvat teknik direktörü Nenad Bjelica ile görüşmelerinde son aşamaya geldi. Bordo Mavililer bu sezon Süper Lig'de pek çok hüsran yaşadı. Abdullah Avcı ile yollarını ayıran Trabzonspor'un yeni hoca arayışı devam ediyordu. Dün akşam Akyazı'daki beraberlik takıma yeni bir umut kazandırdı. Karadeniz ekibinin yeni çalıştırıcısı ile ilgili güçlü isimler gündemdeydi.

Çağdaş Atan, Sergen Yalçın, Pirlo ve Montella ile görüşen kulüp, son olarak Hırvat teknik adam Nenad Bjelica ile görüştü. Kısa sürede spor dünyasında yayılan bu haber ile birlikte Dinamo Zagreb ve NK Osijek'te büyük başarılara imza atan Bjelica'nın spor kariyeri Trabzonspor taraftarı tarafından araştırılmaya başlandı.

Nenad Bjelica Kimdir?

20 Ağustos 1971 tarihinde Osijek, Hırvatistan'da dünyaya gelmiştir. Hırvat profesyonel futbol menajeri ve en son Osijek'ten sorumlu eski oyuncu aynı zamanda teknik direktördür. Evli ve iki çocuk babasıdır. 2018-20 sezonlarında Dinamo Zagreb, 2014-15 sezonunda Spezia Calcio, 2016-18 sezonunda Lech Poznan, 2010-13 sezonlarında Wolfsberger ve son olarak Osijek'in menajerliği ve çalıştırıcılığını yapmıştır. Nenad Bjelica Trabzonspor ile anlaşmaya varırsa, takımın yeni teknik adamının eski performansını burada da sürdürmesi bekleniyor.

Editör: Didem Bektaş