SPOR

Trabzon'un Sultanları Lige Hızlı Başladı

KADINLAR Voleybol 2. Lig 14. Grup’ta oynadığı iki maçı da kazanan Bordo Mavi 61 Spor Kulübü, sezona fırtına gibi bir giriş yaptı.

Abone Ol

Kulüp Başkanı Selahattin Baba iki haftayı değerlendirirken, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Baba, “Lige iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Çarşamba deplasmanından 3-0 gibi net bir skorla döndük. Çarşamba’nın bizim kalitemizde olmadığını biliyorduk. Bizim kalitemizdeki takımın Sinop Ayancık Spor olduğunu biliyorduk. Onlar da bizim gibi iyi bir ekip oluşturmuşlar. Güzel bir takımla karşımıza çıktılar. Bu maç aslında ligin erken finaliydi diyebiliriz. Kimin daha güçlü olduğunu gördük. Birinci seti aldık, ikinci, üçüncü seti verdik. Orada da bireysel hatalarımız oldu. Dördüncü, beşinci sette artık kendimize geldik ve maçı 3-2 kazandık. Gerçekten iyi yatırım yapmışlar. Tabi biz de iyi yatırım yaptık. Geçen yıl ki kadroyu bozmadık. Oyuncular birbirini daha iyi tanıyor. Ligi iki ay önceden açmanın da avantajını yaşadık. Geçen yılki hataları tekrarlamamak lazım. Bunun için gayretle çalışıyoruz” dedi.

ABDURRAHMAN HOCA BİZİ HEDEFE TAŞIYACAK
BABA, “Bu yıl Abdurrahman Ertuğral’la yola çıkmak istedik. Genç bir hoca, gerçekten takımda çok seviliyor. Yani herkes ona hoca değil de ‘abi’ diye hitap ediyorlar. Eşi de zaten bizim takımda. Güzel hamleler yapıyor tabi. Hocamız genç. Başarıya aç. Aynı şekilde bizim ekibimiz de başarıya aç. Geçen yıl çeyrek finalden döndük. Bu yıl birinci lige çıkacağımıza inanıyorum diyorsun. Çünkü artık tamamen bir aile havasını tutturduk. Hem hocası, hem yöneticisi, hem başkanı, hem başkan yardımcısı, hem asbaşkanı, gerçekten herkes elini taşın altına koyuyor. Sporcular da aynı şekilde. Genç sporculardan oluşturduk takımı. Kaptanımız da deneyimli. Şu bir gerçek ki bir aile havası olduğu zaman başarı da geliyor. Şimdi hocayla her zaman toplantı halindeyiz. Abdurrahman hoca iyi bir hoca. Başarıya aç, hırslı. Kendimle kıyaslıyorum. Yapınızda uyduğu için bizim yapımıza da uygun. Şimdi biz bu yıl niye daha deneyimli bir hoca almadık? Deneyimli hocalara, gençlerle çalıştıran alıyorsun. Böyle bir durum var. Transfer istiyorlar. Biz de bu transferlerden daha çok gençlerin ön planda olmasını istiyoruz. Sonuçta bu çocuklar da bir yerde deneyim kazanacak ve ilerleyen zamanda iyi yerlerde göreceğiz onları inşallah” dedi.

BİZ GENÇLERE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

BABA şöyle devam etti: “Kadromuzda Trabzonlu oyuncularımız var ama direkt oynayacak oyuncu yok. Ama dediğimiz gibi gençlere biz çok değer veriyoruz. Gençlerle birlikte bu transfer yükünden kurtulacağımızı düşünüyoruz. Altyapıdan da üst yapıya çıkardığımız, A takıma çıkardığımız gençlerimiz var. Trabzonlu olarak oyuna girmenin tadı başkadır. Sonuçta Trabzon spor kenti. Taraftarın ‘Trabzon’ diye bağırdığı zaman sporcunun da bir şeyler hissetmesini isterim. Trabzon şehriyle bütünleşmesi, Trabzon ismini duyduğu zaman ki bu ateşlenmesi, bu tabiî görülmeye değer bir şey. Ben hep altyapı için bunu söylemişimdir, inşallah altyapıdan da büyük voleybolcular yetiştirip ilerleyen zamanlarda hem milli takıma hem Türkiye'nin üst ligdeki iyi takımlarına, hem dünyadaki takımlarına yollamaya çalışacağız. Hedefimiz bu. En baştaki hedefimiz kız çocuklarına birer yol gösterici, birer rehber olabilmek, onları en iyi şekilde hayata hazırlayabilmek. Tabii başarı bununla beraber yavaş yavaş geliyor. En başından beri bunu söylüyorum zaten bu Trabzonspor için de geçerlidir, bütün spor kulüpleri için de geçerlidir. Yani transferle gelen arkadaşları tabii burada eleştirmiyorum, onlar da sonuçta işlerini yapıyorlar.”

MUSTAFA BIYIK HEP YANIMIZDA
YOMRA Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile ilgili de konuşan Kulüp Başkanı Baba, “Mustafa Bıyık gerçekten hem maçlarımıza hem antrenmanlarımıza geliyor. Sağ olsun destek veriyor, bizi anlıyor. Mustafa beyi seviyoruz. Onun da bizi sevdiğine eminiz. Sonuçta burada bir altyapıdaki sayıyı görüyor. Yaklaşık 150 ve bu sayı 1 ay sonra 200'e vuracak. Buradaki kız çocuklarına olan eğitimi, sporu aşılamaya çalıştığımızı görüyor. Bunu da ister istemez takdir ediyor sağ olsun. O da zaten eğitime önem veren bir insan. Beraber ortaklaşa da projeler yapabiliriz. Başkanımızı seviyoruz. Onunla beraber yürümeye çalışıyoruz” dedi.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }