Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Japaridze, TTSO'yu ziyaret etti. İşte TTSO ile ilgili heyecanlandıran son dakika gelişmesi...

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), geçtiğimiz haftalarda yeni dönem başkanını seçmiş ve bu isim Erkut Çelebi olmuştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, bugün TTSO'ya anlamlı bir ziyarette bulundu. Yeni iş birlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunan TTSO Başkanı Erkut Çelebi ile Konsolos Japaridze arasında geçen görüşmede neler konuşuldu?

Erkut Çelebi'ye yeni görevinde başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Japaridze, iki ülke arasında süregelen ticaret, kültür ve sosyal ilişkilerinin gelişmesine yönelik konulara değindi. Gürcistan tanıtım günleri bu sene Trabzon'da gerçekleşti. Gelecek yıl Batum'da da Trabzon ve Türkiye tanıtım günlerinin düzenleneceği konuşuldu.

Japaridze, iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesi için iş adamlarının daha sık bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten TTSO Başkanı Çelebi de Başkonsolos ile aynı görüşleri paylaştı. Trabzon iş dünyasının Gürcistan'daki yatırım ve ticaret hacmini artırmak üzere girişimlerde bulunmak istediklerini belirtti.

Gürcistan'da sanayi üretimi, inşaat malzemelerinin üretimi ve satışı, sanayi bölgesi kurulması gibi konularda ileride çalışmaların yapılacağını açıklayan Erkut Çelebi, bu konuda Gürcistan'dan destek beklediklerini ifade etti.

Editör: Didem Bektaş