Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ortak projesi ile 120 kişi meslek edinebilecek. İşte projenin detayları!

Ön büro kat sorumlusu, satış elemanı, dış ticaret uzmanlığı ve ön muhasebe eğitimlerinin verileceği meslek edindirme kursları yakında başlıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin incisi Trabzon'da 120 kişiye meslekte yeterlilik sertifikası verilecek ve onların iş sahibi olması sağlanacak.

TTSO açıkladı: Let's Neet Up AB projesi 1 Haziran'da başlıyor. Trabzon'da ikamet eden 15-29 yaş arası çoğu kadınlardan oluşan vatandaşlar eğitim ve istihdam şansı bulabilecek. 5 farklı meslekte verilecek olan kurslar sonrası başarıyla programı tamamlayan kişilere sertifikası verilecek ve ilk işlerine yerleşmeleri sağlanacak.

DOKA ve TTSO ortak projesi kapsamında imzalar atıldı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve genel sekreter, bakanlıktaki proje imza törenine katıldı. 

Erkut Çelebi tören sırasında, "Nitelikli iş gücü için Trabzon'da eğitimde ve istihdamda bulunmayan gençlere yetkinlik kazandırmak hedeflerimiz arasındadır" ifadelerini kullandı.