Türkiye'nin Gururu Trabzonspor

Abone Ol
 Geçmişleri 100 yılı aşan kulüpler olan Beşiktaş, G.Saray ve F.Bahçe ile 47 yıllık 1. Lig geçmişi bulunmasına rağmen başa baş mücadele eden Trabzonspor, bugüne kadar oynanan maçlar baz alındığından en çok Avrupa'da maç kazanan Türk takımı oldu. Bordo-mavililer, Avrupa arenasında oynadıkları 118 maçta 46 galibiyet, 31 beraberlik aldı, 41 kez de mağlubiyet yaşadı. 158 gol atan Trabzonspor, kalesinde de 151 gol gördü. 2016'da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gruplarına doğrudan bir takım yollayabilmek adına UEFA Ülkeler Sıralaması'nda ilk 12'de yer alması gereken Türkiye, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın topladığı puanlarla bu hedefine bir adım daha yaklaşıyor. Son maçlarda alınacak sonuçlar Türkiye'nin puanlarının artmasına önemli bir katkı yapacak. Ayrıca iki kulüp iyi bir gelir elde edecek. Bordo-mavili ekip, grupta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 700 bin euro kazanmış oldu. 

5 milyon euro alacak 
Trabzonspor gruplara kaldığı için 1 milyon 300 bin euro daha ekstra gelir elde edecek, grubu lider tamamlarsa 400 bin, ikinci olmas› halinde de 200 bin euro daha alacak. Fırtına, Beşeiktaşla birlikte 4 milyon 965 bin euro'luk pazar payını da paylaşacak. Fırtına'nın kasasına sonuçta 5 milyon euro girecek.
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }