iPhone 14 serisi yarı fiyatına Gürcistan'da satılıyor. Bunu duyan yüzlerce Türk vatandaşı Gürcistan sınır kapısına dayandı. İşte, gündem olan iPhone izdihamı!

Apple'ın son iPhone serisi iPhone 14 Türkiye'de çok pahalı. Türkiye fiyatının neredeyse yarı fiyatına Gürcistan'da satılan iPhone 14'ler için bugün büyük bir izdiham yaşandı. Fiyatı duyan Türk vatandaşlar Gürcistan'a akın etti. Kur ve vergiler sebebiyle fiyatı ülkemizde çok pahalı olan iPhone cihazlar, Gürcistan'da yok pahasına satılıyor.

39 ila 43 bin TL arasında iPhone alamayan Türkler, Gürcistan'ın Batum şehrine akın ediyor. Sınır kapısında yaşanan izdiham iPhone kuyruğuna dönüştü. Ortaya çıkan görüntüler ekonomik sorunların zirvede olduğu bu dönemde görenleri hayrete düşürdü. Sosyal medyada da gündem olan Gürcistan'daki Türklerin iPhone izdihamı 'yok artık' dedirtti.

Yurt dışından Türkiye'ye giren telefonlar için IMEI kaydı yaptırılmak zorunda. 2023 yılında IMEI ücretleri de zamlanacak. Bunu bilen ve fiyatların yarı yarıya olduğunu duyan iPhone tutkunları, Sarp sınır kapısına akın etti. Yüzlerce insan arasında bayılanlar da oldu. IMEI kayıt harcı 2006 TL’den 2732 TL’ye çıkarıldı. Bu fiyat 2023 yılında 6.091 TL olacak.

Editör: Didem Bektaş