Turşu suyu faydaları ile öne çıkan doğal içeceklerden biri. Kanserden koruyan turşu suyunun nelere iyi geldiğini duyunca çok şaşıracaksınız.

TURŞU SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Turşuyu birçok kişi sever, peki ya turşu suyunu? Turşu suyu faydaları herkes tarafından bilinmez. Ancak kanserden koruyan bu mucizevi içeceğin yararları saymakla bitmez. Turşu suyunun faydaları arasında sayacağımız bu 8 önemli maddeyi lütfen dikkatle okuyunuz…

İşte, size turşu suyunu sevdirecek 8 önemli fayda…

1.Susuzluğu giderir

Turşu suyu hidrasyon için önemli olan sodyum, potasyum ve su içerir. Spordan ve güneşte uzun süre kaldıktan sonra su takviyesine ihtiyaç duyduğunuzda iyi mineraller içeren bir bardak turşu suyunu tüketebilirsiniz.

2.Egzersiz sonrası toparlanma için harikadır

Antrenmandan önce ve antrenman sırasında ihtiyacınız olan tek şey genellikle sudur. Sıkı bir egzersizden sonra elektrolit ihtiyacınızı turşu suyundan kazanabilirsiniz. Ve turşu suyu, büyük bir ter seansı sırasında kaybedilen elektrolitleri yenilemek için kurtarma sıvısıdır. Ayrıca, egzersiz sonrası kas kramplarına bile yardımcı olabilir.

3.Probiyotiklerle doludur

Turşu suyu bağırsaklarınızda sihir yapmak için görevlendirilmiştir. Fermente edilen turşu suyunda tonlarca probiyotik vardır. Doğal turşu suyu faydaları arasında bağırsak dostu olduğundan söz edilebilir.

4.Tuz ihtiyacınızı giderecektir

Tuzlu bir şeyler canınız çektiğinde turşu suyunu tercih edin. Çünkü tuzlu cips gibi hazır gıdaların aksine turşu suyunun besin değerleri oldukça zengindir.

5.Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.

Sirke ile yapılan turşu suyunun probiyotik faydaları olmasa da kendine has faydaları vardır. Turşu suyu kan şekeri düzeylerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Çalışmalar, yemekten önce tüketildiğinde, tip 2 diyabetli bireylerin kan şekeri artışlarını azalttığını göstermiştir.

6.Vitamin ve antioksidan kaynağıdır.

Turşu suyu özellikle A ve E vitaminleri için iyi bir kaynaktır. Ayrıca vücudunuzu ve hücrelerini zararlı moleküllerden korumaya yardımcı olan eser miktarda antioksidan içerir. Antioksidanlar kanser başta olmak üzere ciddi hastalıklardan korur. Turşu suyunun faydaları, turşu yapımında ne kadar farklı sebze bir araya getirilirse o denli fazla olacaktır.

7.Daha fazla sebze turşusu yapmak için kullanabilirsiniz

Turşuyu havuç, salatalık, biber, pancar gibi sebzeleri birlikte kullanarak yapabilirsiniz. Karışık turşu suyu içerdiği tüm sebzelerin faydalarını size verecektir.

8.Uygun maliyetlidir

Turşu suyu zaten yapmayı planladığınız turşularla birlikte geldiğinden, bu probiyotik dolu sporcu içeceği süper uygun maliyetlidir.

Editör: Didem Bektaş