Kuruluş Osman Son Bölüm de Targun Hatun’un diziye dahil olmasıyla beraber akıllarda, Osman Bey’in Targun Hatun ile evlenip evlenmeyeceği sorusu canlandı. Osman Bey’in Bala Hatun’dan çocuğu olmadığı için başka biriyle evlenmeye karar vermesi dizinin sevenlerini heyecanlandırdı. Peki, Osman Bey’in Eşi Bala Hatun Kimdir? Bala Hatun’un Çocuğu Oldu Mu? Osman Bey Targun Hatun ile evleniyor mu? Osman Bey’in Eşleri Kimlerdir? Tüm bu soruların cevabını sizlere yazımızda vermek istiyoruz.

Çarşamba akşamlarının sevilen dizisi Kuruluş Osman da karakterler ve hayatları merak edilmektedir. Eski kaynaklar incelendiğinde Osman Bey’in eşi olarak Malhun Hatun ve Bala Hatun olmak üzere ili eşi olmuştur. Alaeddin Ali Bey’in annesi Bala Hatun olarak bilinen Bala Hatun en son bölümde zehirlenmişti. Peki, Bala Hatun Kimdir?

Bala Hatun Kimdir?

Ne zaman doğduğu bilinmeyen Bala Hatun, 13. Yüzyılda yaşamıştır. Osman Bey’in eşi olan ve Şeyh Edebali’nin kızı olan Bala Hatun, Malhun Hatun ile karıştırılmaktadır. Osman Gazi’nin ilk evliliğini 1280 yılında Orhan Gazinin annesi olan Malhun Hatun, Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey’in kızıdır. Bildiğiniz üzere o dönemde islamcılık önem arz ediyordu. Hal böyle olunca da Şeyh Edebali’nin kızıyla evlilik yapan Osman Bey, kudretini artırmıştır.

Targun Hatun Kimdir?

Kuruluş Osman dizisine sonradan katılmış olan Zeynep Tuğçe Bayat, Peçenek Beyi’nin kızı Targun Hatun karakterine hayat vermektedir. Aslında tarihi kitaplarda Targun Hatun ile ilgili herhangi bir bilgi bılınmuyor. Peçenekler ise Göktürkler Devleti’nin yıkılmasıyla beraber ana yurtları olan Batı Sibiryadan ayrılıp, idil Nehrini merkez edinip oradan Balşkanlara akınlar düzenleyen göçebe yaşam sürdüren bir Türk Halkıdır.