Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilde hissedilmiş ve oldukça yıkıcı sonuçlar ortaya çıkarmıştı.

Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken tüm dünyadan destek mesajları ve yardımlar gelmeye devam ediyor.

Futbolda, Avrupa haftasına girilirken, temsilcilerimizden Trabzonspor da UEFA Konferans Ligi'nde perşembe günü Basel ile kozlarını paylaşacak

UEFA bu maçı yoğun fikstürlerden dolayı ileri bir tarihe erteleyemezken, Bordo-Mavilililer'in Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Akyazı'da oynanacak dev maçın tüm gelirlerinin afet bölgesine gönderileceğini açıkladı ve TFF, UEFA başkanlarının yanı sıra tüm Süper Lig ekiplerinin de patronlarını maça davet etti.

UĞURCAN DAVET ETTİ

Karadeniz ekibinin kalecisi Uğurcan Çakır da tüm takımların taraftarlarına destek çağrısı yaptı. Trabzonspor'un resmi hesabından paylaşılan videoda, "UEFA Konferans Ligi’nde oynamak zorunda olduğumuz Basel maçına renk ve arma ayırmaksızın bütün takım taraftarlarını bekliyoruz. Biz biriz, hep birlikte daha güçlüyüz” ifadeleri kullanıldı.

SİZİNLEYİZ MESAJI

Avrupa futbolunun patronu UEFA da yeni bir karar aldı. UEFA bu hafta Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde oynanacak tüm maçlar öncesinde Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu. Ayrıca karşılaşmalarda panolarda, Türkçe ve Arapça olarak 'Sizinleyiz' mesajı dönecek. Futbolcular ve hakemler de isteğe bağlı olarak kollarına siyah bant takabilecek.

Editör: Haber TS