UEFA’dan yapılan açıklamaya göre UEFA EURO 2032'yi İtalya ile ortaklaşa düzenlemek için geçtiğimiz yaz başvuru yapan Türkiye, EURO 2028 için yaptığı başvuruyu geri çekti.

EURO 2028, İNGİLTERE VE İRLANDA'NIN

Türkiye’nin başvurusunu geri çekmesi sonrası EURO 2028’i İngiltere ile İrlanda’nın birlikte düzenlemesi kesinleşmiş oldu.

TFF'den Flaş Karar! Mehmet Büyükekşi Açıkladı TFF'den Flaş Karar! Mehmet Büyükekşi Açıkladı

TÜRKİYE VE İTALYA'NIN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

UEFA, Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ortaklık başvurusu kabul etti. UEFA ayrıca her iki turnuva için de 10 Ekim’de Nyon’da yapılacak toplantıda karar verileceğini duyurdu.

Konuyla alakalı UEFA’dan yapılan açıklama şöyle;

‘İtalya ve Türkiye Futbol Federasyonlarının UEFA EURO 2032'yi düzenlemek üzere ortak bir teklif sunma arzusunu ortaya koyan 28 Temmuz tarihli duyurunun ardından, UEFA yönetimi bugün her iki federasyona da birer mektup göndererek ortak tekliflerinin usulüne uygun olarak alındığını ve UEFA İcra Komitesi tarafından değerlendirilmek üzere ileriye götürüleceğini teyit etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortak teklif talebini sunarken belirttiği üzere, UEFA EURO 2028'i düzenleme teklifi bu nedenle geri çekilmiştir.

Her iki turnuvanın da düzenlenmesi için 10 Ekim'de Nyon'da yapılacak toplantıda İcra Komitesi'nin onayı gerekiyor. Bu toplantıda yapılacak sunumlar, bir karara varmadan önce teklif sunumlarının içeriğinin dikkate alınacağı sürecin önemli bir parçası olacaktır.’

Editör: Haber TS