Hükmen kazanılan Gaziantep FK maçı hariç ligde son 8 deplasmandan da mağlubiyetle ayrılan Trabzonspor, bu kez farka gitti. Bordo Mavililer, ligde kalma mücadelesi veren Giresunspor karşısında maça çok iyi başladı. Umut Bozok ve Bardhi’nin golleriyle devreye 2-0 önde giren Fırtına, ikinci yarıda Umut’la 3 farkı yakaladı. Farukcan’ın golüne Bakasetas penaltıdan karşılık verirken, Bajic’in skoru 4-2’ye getiren golü tesellinin ötesine geçmedi. Karadeniz derbisinde galibiyete uzanan Trabzonspor, tam 8 ay aradan sonra ligde deplasman zaferi yaşadı. En son 1 Ekim 2022’de Kayserispor’u deviren Bordo-Mavililer, devamındaki 10 dış saha mücadelesinde 2 beraberlik ve 8 yenilgi almıştı.

5.’LİK HEDEFİ SÜRÜYOR

Akyazı’da Karagümrük’ü 4-1 mağlup ettikten sonra Giresunspor’u da farklı geçen Trabzonspor, Bjelica yönetiminde çıktığı son 4 lig maçında 3 galibiyet, 1 yenilgi ile 9 puan topladı. Fırtına, Başakşehir’in hükmen galip geldiği haftada 2 puanlık farkı korudu ve 5.’lik umudunu sürdürdü. Bordo-Mavililer, son iki maçında Alanya ve Başakşehir’le oynayacak.

UMUT BOZOK DAMGA VURDU

İç sahadaki Ankaragücü maçında 2 gol atan ve Trabzonspor formasıyla ilk kez bunu başaran Umut Bozok, Giresun deplasmanında da duble yaptı.

Geçtiğimiz sezonun gol kralı, 30. dakikada Visca’nın ortasında kafayla perdeyi açtı. 4 dakika sonra Bardhi’ye pası verdi, 59’da ise kendisinin 2., takımının 3. golünü kaydetti.

2 YILDIZ SON ANDA KADRODAN ÇIKTI

Karagümrük maçına 11’de başlayan Maxi Gomez ile Abdülkadir Ömür, sakatlıkları nedeniyle dün son anda kadroda çıkartıldı.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Gomez’in sağ baldırında darbeye bağlı kanama olduğu, Abdülkadir’in ise sol diz yan bağında zorlanma tespit edildiği belirtildi. Denswil ile Gbamin de sakatlıkları nedeniyle Giresun’a götürülmedi.

DORUKHAN 270 GÜN SONRA DÖNDÜ

Sezon başında çapraz bağları kopan, devamında dizinden bir operasyon daha geçiren Dorukhan Toköz tam 270 gün sonra kadroya girdi.

Nenad Bjelica, bir süredir takımla çalışan Dorukhan’ı Giresun’da yedek kulübesine alırken, yıldız futbolcu maçta süre bulamadı. Dorukhan’ın Alanya maçında sonradan da olsa oyuna girmesi bekleniyor.

UĞURCAN ÇAKIR SAKATLANDI

Trabzonspor’un kaptanı, kasık üst bölgesinden yaşadığı sakatlık nedeniyle maçı tamamlayamadı.

Bir süre kendisini deneyen ancak ağrısı devam edince değişiklik işareti yapan UğurcanÇakır’ın yerine 61. dakikada genç kaleci Taha Tepe girdi. Taha, oyuna girdikten sonra kalesinde 2 gol gördü.

Editör: Haber TS