Trabzonspor'da Beşiktaş maçı hazırlıkları devam ederken, Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır idman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde saat 16:00'da başlayan toplantıda kaptan Uğurcan Çakır Kuntz'a tepkisini dile getirdi.

Uğurcan Çakır,"Uğurcan Çakır: Beşiktaş maçı kötü gidişata dur demek için önemli bir fırsat. Trabzonspor'da yaklaşık 200 maça çıktım. Takım arkadaşlarımla mücadele etmekten asla vazgeçmedim. Mağlubiyetler özgüvenimizi düşürdü ama takım arkadaşlarımızın iyi niyetinden zerre şüphem yok. Beşiktaş maçı büyük maç onun konsantrasyonu ayrı." İfadelerini kullandı.

Uğurcan Çakır "Bu sezon Trabzonspor'da 5. yılım olacak" diyen deneyimli kaleci, "4 sezonda çok iyiydim. Form tutmak sezon başında zor oluyordu. Antalyaspor maçında yaşadığım sakatlık beni çok etkiledi. Form tutmak zor oldu benim için. Bu sezon özelinde ağır eleştirilebilir ama geçen sene yaptığımız tarihi bir şeydi. Şampiyon olduğumuzda da tek başıma bir şey yapmadım. Kötü gidişatın sorumlusu hepimiziz" dedi.

Avrupa'ya transferiyle ilgili de konuşan Uğurcan Çakır, "Avrupa hayalim var. Kendime hedef olarak koyuyorum. Benim için motivasyon kaynağı. Gitmek istesem sözleşmemi uzatmam. Birçok teklif geldi. Başkanlarım benim nasıl bir duruş sergilediğimi biliyor. Ben Trabzonsporluyum, bu takım için gitmem gerekirse giderim, mücadele etmem gerekirse de sonuna kadar mücadele ederim. Bu tür ayrılık iddialarına gülüp geçiyorum" ifadelerini kullandı.

İhsan Derelioğlu'nun "Oyuncuları futbola döndürmeye çalışıyoruz" sözleri üzerine ise Uğurcan Çakır, "Futbola dönmeye ihtiyacımız yok. Biz zaten futbolun içindeyiz. Sahaya çıkıp kazanmak istiyoruz ama takım uyumu olmayınca, arkadaşın için fazlasını sahaya yansıtmayınca zor oluyor. Geçen sene bizim tarihimiz açısından en önemli sezonlardan biriydi. Bu durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Yeni yönetim de geldi. İhsan hoca şimdilik takımın başında. Futbola dönmelik bir durum yok" dedi.

Uğurcan Çakır Milli Takım ile alakalı olarak,"Milli Takımda şöyle bir şey var; ligdeki performansa göre mi, oradaki performansa göre mi oyuncular oynatılıyor çözemedim. Kesilmeyi hak etmiyordum." İfadelerini kullandı.

Editör: Haber TS