Beinsport’ta Erdem Şen’in konuğu olan Çakır çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uğurcan Çakır’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Hoca ilk geldiğinde kampın sinyallerini yaptığı antrenmanla vermişti. İşimiz bu her gün daha iyi olmak daha iyisini vermek zorundayız. Hocamız ağır yüklemeler yaptı. Keyfili yorucu antrenmanlar geçirdik. Hocalar ve ekibi memnun artık sonuna geliyoruz. Yorucu ama güzel geçiyor.

Hocamız gerçekten çok dobra bir insan ve doğruyu yanlışı herkesin yüzüne söyleyebiliyor. Bizden istediği şeyler çok net bilinçli şeyler istiyor. Enerjisi var motivasyonu yüksek. Bu takıma yansıyacaktır. Hocayla takım arasındaki enerjiyi yüksek görüyorum arkadaşlık geçen seneye göre çok çok daha iyi. Camiamız hep en iyisini istiyor, bu enerjiye göre hareket etmemiz lazım.

Geçtiğimiz sezonun başına iyi başlayamadık. Kampta o uyumu yakalayamadık. Gidenler ve gelenler oldu, olumsuz etkiledi. Geçmişe dönmenin bir anlamı yok. Camiayı mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Önümüze bakmamız gerekiyor. Geçen senede maç sonunda yaptığım röportajlar durumun gerçekçi özetiydi. Ben böyle devam edeceğim. Kulüp ve hocamız için ne gerekiyorsa yapacağız.

“UYUM YAKALAMAMIZ GEREKİYOR“

Alper hoca kendisini kanıtlamış bir antrenör, yeni hoca geldi o da çok enerjisi motivasyonu yüksek. Kendimi bu tarz antrenmanlarda daha iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Her zaman çok çalışmalısınız, bu motivasyonu yeni hocada gördüm.

Stoper değişiklikleriyle ilgili konuşan Çakır, “Edgar ve Vitor ile 2-2,5 sene beraber oynamıştım. Nerede hata yapar çözebiliyordum. Sonrasında hüseyinle altyapıdan beri beraber oynuyorum. Birlikte oynayınca uyum ve güven oluyor. Oyuncular değişimi ama adapte olmak durumundayız. En iyi uyumu yakalamak için çalışacağız. Değişmesi etkiliyor ama o uyumu yakalamamız gerekiyor.

“TAKIMDA KALMAYI DÜŞÜNÜYORUM“

Takımda kalmak istediğini açıklayan Çakır, “Aslında Avrupa’dan teklifler aldığım dönemler oldu. Teklif gelip benim götürmediklerim oldu. Ahmet başkan ve Ertuğrul Başkan biliyor. Çok da şey yazılıyor, kulübümün menfaatlerini düşünüyorum her zaman. Teklif geldiğinde kulübüm “hayır” demişti. Bana gelen teklifleri kabul etmedikleri oldu. Ben Trabzoınsporluyum burası benim yuvam, ful oynuyorum. 4 tane kupa kazandım, Trabzonspor’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Kulübüm ne derse o orada olmaya devam edeceğim. Performansımı haberler etkilemiyor, potansiyelimin ve yaptıklarımın farkındayım. Bir önceki yaptıklarımdan daha iyi olmaya çalışacağım.

Bjelica’nın gelmesinden sonra birçok şeyi başarabileceğimize inanmaya başladım. Ben de takımıma yardımcı olabileceğime liderlik yapabileceğime inanıyorum. Performans verebileceğime inanıyorum. Burada kalmayı düşünüyorum. Özel bir teklif olursa düşünebiliriz.”

“TRABZONSPOR'U 20 YIL GÖTÜRECEK KALECİLER VAR“

Erol ve Onuralp geldi. Taha 3-4 senedir beraberiz. Yeteneklerini gördüm, Onuralp’in yetenekleri bariz bir şekilde açık görünüyor. Birçok eksiği olmasına rağmen ileride iyi bir kaleci olacağı belli oluyor.

Erol, Kaan ikisi de yetenekli kaleciler. Kaleci konusunda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Onur Kıvrak, Hakan Arıkan, Fatih Öztürk ve Esteban vardı hepsinden bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Onların da bence izlemesi lazım. Her anlamda yardımcı olmaya çalışıyorum. Kendi yaptığım doğruları anlatmaya çalışıyorum. Trabzonspor’un 20 yılını götürecek kaleciler var.

“DORUKAN ÇOK YAKIN ARKADAŞIM“

Dorukhan’ın ayrılığıyla ilgili konuşan Çakır, “Dorukhan uzun yıllardır tanıdığım arkadaşım, Trabzonspor’da beraber kupalar kazandık ama hoca ve yönetimin verdiği karara herkes saygı duymak zorunda. Ona da başarılar diliyorum. Adanademirspor kalite olarak ligin iyi takımlarından birisi inşalllah onun için de hayırlısı olur.