Cep telefonu günümüzün çoğunu geçirdiğimiz bir cihaz. Özellikle bazı uygulamaları saatlerce kullanıyoruz. Kullanmakta olduğumuz uygulamalar bir anda donuyor ve ekrana uygulama durduruldu hatası geliyor. Uygulama durduruldu hatası neden olur, uygulama durduruldu hatası nasıl düzeltilir bir bakalım.

Uygulama durdu hatası neden olur?

Özellikle IPhone kullanıcılarının karşılaştığı uygulama durduruldu hatası, kullanmakta olduğumuz uygulamanın donması yani işlevselliğini yitirdiği zaman olur. Peki bunun nedeni nedir. Akıllı cihazlarımıza yüklemiş olduğumuz uygulamalar belli bir kullanımdan sonra ön belleği şişirmeye dolaysıyla da donmaya başlıyor. Özellikle oyunlarda karşılaştığımız bu sorun uzun kullanımlarda meydana geliyor.

Uygulama durdu hatası çözümü

Akıllı cihazlardan özellikle iPhone kullanıcıları bu hata ile karşılaşıyor. iPhone kullanıcıları uygulama durduruldu hatası ile karşılaştığı zaman, ekranın alt tarafındaki home tuşuna iki kere üst üste basarak uygulamayı ekrana getirip üste kaydırarak kapatmaları gerekmektedir. Ardından telefonu kapatıp tekrar açmanız telefonunuzun ve uygulamanın ön belleğini temizler. Cihazını tekrar açtığınızda uygulama hatasız olarak çalışacaktır.