Magnezyum faydaları nelerdir? En temel minerallerden magnezyum uyutur mu, uyku sorununu çözer mi? İşte, uykusuzluk çekenlere önemli tavsiyeler!

Uyku yardımcıları söz konusu olduğunda, en çok vücudunuzun uyku hormonunun takviye formu olan ve uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek melatonine aşina olabilirsiniz. Ama şimdi giderek daha fazla insan uyku için magnezyum kullanıyor.

Yetişkinlerin üçte biri 7 saatten az uyuyor ve hafta boyu uykulu hissediyor. 18 ila 64 yaşları arasındaki yetişkinlerin gerçekten her gece en az yedi ila dokuz saat uyuması gerekiyor. Uyku eksikliği zihinsel keskinliğinizi, ruh halinizi ve üretkenliğinizi etkiler. Geceleri yeterince dinlenmemek, aile ve arkadaşlarla olan ilişkilerini bile zorlar. İş yapmamızı, çalışmalarımızı, egzersiz performansımızı olumsuz etkiler. Peki, uykuya dalmakta zorlanıyorsak, iyi uyuyamıyorsak ne yapabiliriz? Magnezyum uyutur mu, uyku yapar mı? Magnezyum faydaları arasında uykuya yardımcı olması dikkat çekiyor.

MAGNEZYUM UYUTUR MU, UYKUYA YARDIMCI OLUR MU?

Uzmanlar, "Magnezyum uyutur mu, magnezyum uyku yapar mı?" sorusuna evet yanıtını veriyor. Birincisi, magnezyum, protein almanızı ve onu uykulu hissetmenize yardımcı olan kimyasallara dönüştürmenizi sağlayan adımların çoğunda önemli bir oyuncudur. Ayrıca sinir sisteminin sakinleşmesine yardımcı olarak daha verimli çalışmasına yardımcı olur.

Magnezyum ayrıca kas gevşemesinde ve sinir fonksiyonunda rol oynar. Bu mineral ayrıca vücudun uyanık kalmasından sorumlu asit seviyelerini dengeler. Magnezyum takviyesi alarak ve bu minerali içeren besinleri tüketerek uykusuzluğa çare bulabilirsiniz.

MAGNEZYUM FAYDALARI NELERDİR?

Peki, magnezyum faydaları arasında başka neler var? Günde 100 ila 350 mg arasında magnezyum dozu almak güvenlidir. Uzmanlar magnezyumun ayrıca vücudun dopamin seviyelerinin yükselmesine yardımcı olabileceğini ve bunun da ruh halinizi iyileştirebileceğini söylüyor. Genel olarak, magnezyum vücut üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Kasları gevşetmeye yardımcı olur, anksiyete, stres ve endişeye iyi gelir. Kadınlarda adet öncesi dönemdeki stresi ve genel depresyonu azaltır.

Editör: Didem Bektaş