Uzmanlar, en sağlıklı peynir hangisi tartışmasına son veriyor. Lezzetli mi lezzetli peynir türlerinden hangileri daha faydalı?

Peynir yemenin sağlıklı olup olmadığı araştırılmaya devam ediyor. Protein, kalsiyum, vitaminler ve esansiyel amino asitler açısından zengin olan peynir aynı zamanda kalorisi yoğun bir besindir ve yağ ve sodyum açısından da zengin olabilir.

Peynirden hoşlanıyorsanız ve seviyorsanız, iyi bir protein kaynağı olabilir. İyi bir kalsiyum kaynağı olabilir. Uzmanlara göre peynirde bulunan protein, etten elde edilen proteine ​​iyi bir alternatif çünkü hala hayvansal kökenli ve vücudun ihtiyaç duyduğu ancak kendi başına sentezleyemediği tüm temel amino asitleri içeriyor.

Aslında gün içinde başka neler yediğinize bağlı olarak tükettiğiniz peynirin faydaları da şekilleniyor. Peki, en sağlıklı peynir hangi tür?

Ricotta

Ricotta, vücut tarafından kolayca emilen yüksek konsantrasyonda peynir altı suyu proteinine sahiptir. Peynir altı suyu proteini, proteinin en emilebilir formlarından biridir ve çok geniş bir amino asit yelpazesi içerir. Kasları güçlendirir, yağ yaktırır ve kilo verdirir.

Sert Peynirler

Daha sert peynir türlerinin daha sağlıklı olduğuna inanılıyor. Daha az su içerdikleri ve daha konsantre oldukları için, "sert peynirler kalsiyum açısından daha yüksek olacak ve muhtemelen daha küçük miktarlarla doyacaksınız.

Kilo kontrolü için en iyi peynir

Kilonuzu izliyorsanız, oyunun adı proteindir. Sizi daha uzun süre tok tutar ve kas yapmanıza yardımcı olur. Uzmanlar, protein açısından zengin ve yağ oranı düşük peynirlerin, kilolarını yönetmek isteyen kişiler için harika seçenekler olduğunu söylüyor.

Kaçınılması gereken peynir

Mümkünse, konserve peynir, ayrı ayrı sarılmış dilimler ve yüksek oranda işlenmiş ürünlerden uzak durun. Krem peynir, labne peyniri, bunlara benzer formdaki peynir türleri, çok daha yüksek yağ ve sodyum içeriği için minimum protein sağlar.

Yağsız denilen ürünlerden kaçınmalı, taze peynirler seçilmelidir. Ayrıca uzmanlar, özel hedefiniz kilo vermek değilse, tam yağlı peynirin diyetinizde yer alması gerektiğini düşünüyor.

Beyaz peynir, keçi peyniri ve çiğ veya pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirlere harika seçenekler olarak işaret eden uzmanlara göre bazı peynirler de iyi bir probiyotik kaynağı olabilir.

Editör: Didem Bektaş