Geçtiğimiz günlerde Fransa Yvelines'te bulunan evi hırsızlar tarafından soyularak 80 bin euroluk zarara uğrayan Trabzonspor'un eski teknik adamı Vahid Halilhodzic, Fransız basının önde gelen yayın organlarından So Foot dergisinin sorularını yanıtlayarak bordo-mavili takımda görev aldığı günler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2005-2006 ve 2014-2015 sezonlarında toplam 44 maç Trabzonspor'u çalıştıran 70 yaşındaki başarılı teknik adam, son olarak Fas'ın başında görev almış ve Fas'ı 2022 Dünya Kupası'na taşıyarak 4 farklı takımı Dünya Kupası'na taşıyan ilk teknik direktör olarak adını futbol tarihine yazdırmıştı.

"BANA 'PİSLİK' DEDİ"

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Cezayir ile yaşadığı tarihi başarı hakkında da konuşan kurt hoca, 2014 Dünya Kupası'nın ardından İngiltere ve İtalya'dan gelen teklifleri reddederek Trabzonspor'a imza attığını ve bordo-mavili kulüpte Fransız hücum oyuncusu Florent Malouda ile tartışma yaşadığını, Fransız oyuncunun kendisine 'pislik' dediğini söyledi.

Japonya Milli Takım'ında görev aldığı günlerden de bahseden Boşnak hoca Japonya’da kadroda kimlerin yer alacağına sponsorların karar verdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bazı oyuncular Fas Milli Takımı için oynamayı kabul etmiyordu. Çevreleri İspanya ya da Fransa için oynamalarını istiyordu. Sonra biz Dünya Kupası bileti alınca karar değiştirdiler. Kinshasa’da, darbe zamanı Gine’de bizimle beraber olmalıydılar. İnsanlar sürekli Guardiola hakkında konuşuyor. Büyük takım antrenörleri topa sahip olma, direkt oyun gibi insanların duymak istediği şeylerden konuşmayı seviyorlar. Fakat daha önce hiç Lille kulübüyle Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiler mi acaba? Dünyanın hemen hemen her yerini gezdim ve bana göre dünyanın en güzel ülkesi Fransa. Beni tek endişelendiren ise Fransız toplumu, tamamıyla soğuk ve buruk bir toplum.

Editör: Hasan Yılmaz