Vazelinin cilt üzerindeki 5 etkisini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Peki, vazelinin cilde faydaları nelerdir, vazelin cilde nasıl uygulanır?

VAZELİNİN CİLDE FAYDALARI – 5 BÜYÜK ETKİ!

Cilt vücudun en büyük organıdır, bu yüzden ona iyi bakmak önemlidir. Vazelinin faydaları burada devreye giriyor. Birçoğumuzun ecza dolabında veya evinde mutlaka bir vazelin bulunur. Cilt bakımından tasarruf etmek için dermatologlar vazelini önerir. Peki, vazelinin cilde faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

1-Kuruluğu giderir

Dudaklar ve göz kapakları da dahil olmak üzere bir parça vazelin cilt kuruluğunu giderir. Cildi pul pul dökülenler, kaşınma, çatlak gibi cilt sorunları olanlar vazelin sayesinde cilde ihtiyacı olan nemi sağlayabilir.

2-Yaraları iyileştirir

Kesik, sıyrık, çizik gibi küçük yaraları nemlendirip iyileştiren vazelinden destek alabilirsiniz. Cilt yaralarını kısa sürede tedavi eder.

3-Tahrişi önler

Ağrı, kızarıklık gibi durumlarla beraber cilt tahrişi çekilmez olabilir. Bu bölgelere bir parça vazelin uygulayın.

4-Bebek cildini onarır

Bebeklerin cildinde oluşan dökülme, kızarıklık gibi sorunlarda cildi temiz ve kuru tutmak önemlidir. Bebek bezi değişimlerinde vazelinden yardım alabilirsiniz.

5-Tırnakları güçlendirir

Sık sık manikür ve pedikür yaptırıyorsanız, ojeler arasında tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize vazelin sürün. Bu kırılganlığı en aza indirecek ve tırnaklarınızın kırılmasını önlemeye yardımcı olacaktır. En iyi sonuç için, tırnaklarınız nemliyken uygulayın.

Vazelin Cilde Nasıl Uygulanır?

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tatlı badem yağı
  • 1 çay kaşığı vazelin

Malzemeleri karıştırıp temiz ve kuru cilde yayın. 1 saat sonra cildinizi ılık suyla durulayın.

Vazelinin cilde faydaları tüm bu saydığımız maddeleri kapsıyor. Geceleri yatmadan önce yaralarınıza veya bakım yapmak istediğiniz bölgeye vazelin sürüp ertesi sabah cildinizi yıkayabilirsiniz.

Editör: Didem Bektaş