Taraftar derneği tarafından düzenlenen program kapsamında ilk olarak ilçe merkezindeki totem açılışı ve Atatürk Ortaokulu ziyareti için Trabzonspor yönetici, oyuncuları ve teknik direktörü Ünal Karaman, takımın otobüsüyle ilçeye geldi. Kaymakam Hasan Hüseyin Arslan, Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Veysel Küçüköner ve yüzlerce taraftar tarafından meşalelerle karşılanan bordo-mavili heyet, ilk olarak totem açılışında buluştu. 

Totem açılışında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, “Burası benim uzak olduğum bir yer değil. Fırsat bulduğum her ortamda gelmeye gayret gösteriyorum. Aranızda olmak çok güzel” dedi. 
Torul Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkanı Veysel Küçüköner de misafirlerine davetlerine icabet ettiği için teşekkür etti. Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ise Trabzonspor’dan beklentilerinin olduğunu belirterek, “Ben çok fanatik bir taraftar değilim. Ama bu insanların kahve köşelerinde kahroluşlarına şahit oluyorum. İnşallah bu insanları hep güldürürsünüz” dedi. Torul Kaymakamı Hasan Hüseyin Arslan da bu yılın Trabzonspor için hem lig hem de kupalarda başarılı bir lig yıl olması temennisinde bulundu.