Vivo'nun yeni katlanabilir akıllı telefonu Vivo X Fold 2 özellikleri internete sızdı. İşte, tanıtım tarihi ve detaylar!

Vivo'nun Çin pazarı için iki yeni katlanabilir telefon üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Çinli şirket, yeni yılın ilk yarısında Vivo X Fold 2 ve Vivo X Flip'i piyasaya sürmeyi planlıyor.

Katlanabilir telefon Vivo X Fold 2 sürümü ile geliyor. Kapaklı telefonu Vivo X Flip de yolda. İşte, Vivo X Fold 2 özellikleri…

Vivo X Fold 2, 2K çözünürlük sunan katlanabilir bir ekrana sahip olacak. Görünüşe göre ön ve iç ekranlar, ekran altı parmak izi tarayıcı ile donatılacak.

X Fold 2, OIS özellikli bir Sony IMX866 birincil kameraya sahip olacak. Katlanabilir telefon gücünü Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden alacak. Hafif bir cihaz gibi görünüyor. Hatırlamak gerekirse 2022'nin ilk yarısında çıkış yapan Snapdragon 8 Gen 1 destekli Vivo X Fold, 311 gram ağırlığında.

Öte yandan Snapdragon 8 Plus Gen 1 ile donatılmış olarak gelen X Fold+ da aynı ağırlığa sahip. Bu ayın başlarında Çin'de piyasaya sürülen Oppo Find N2 katlanabilir telefon, yaklaşık 235 gram ağırlığında. Bu nedenle, Vivo'nun X Fold 2'nin ağırlığını azaltmak için çalışıyor olması muhtemeldir.

Vivo X Flip hakkında Snapdragon 8 Plus Gen 1 yonga seti ile geleceği dışında pek bir şey bilinmiyor. Bu yıl Vivo, Vivo X80 serisi ve Vivo X90 serisi gibi iki X serisi modeli piyasaya sürdü. 2023 yılında X serisine yeni modeller geliyor. X Note'un halefi ise gelmeyebilir.

Editör: Didem Bektaş