Vivo X Fold 2 özellikleri, fiyat ve tasarım detayları belli olmaya başladı. İşte, yeni Vivo katlanabilir akıllı telefona dair merak edilenler!

Vivo X Fold 2, Nisan ayında resmiyet kazanacak. Katlanabilir telefon, lansmanından önce Çin'deki 2023 Boao Forumunda sergilendi. Paylaşılan afişte katlanabilir telefonun yenilenmiş bir tasarıma sahip olduğu görülebilir.

Geçmişte piyasaya sürülen Vivo X Fold ve X Fold+ katlanabilir telefonların arkasında dikdörtgen şeklinde bir kamera bloğu yer alıyordu. Yuvarlak bir kamera modülü, bir LED flaş ve ZEISS logosu barındırıyordu.

Vivo X Fold 2'de dikdörtgen bir kamera bloğu bulunmuyor.

Bunun yerine, üç kamera ve bir halka LED flaş içeren yuvarlak şekilli bir kamera modülü barındırıyor. Aşağıda ZEISS logosu bulunmaktadır. Kapak ekranı kavisli bir kenara sahip gibi görünüyor. Haberler, dış ve iç ekranların her ikisinin de ultrasonik bir ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip olacağını ortaya koydu.

Vivo X Fold 2'nin katlanabilir ekranının 2K çözünürlüğü ve 120Hz yenileme hızını destekleyeceği biliniyor. OriginOS 3 tabanlı Android 13 OS ile önceden yüklenmiş olarak gelecek. X Fold 2, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine sahip ilk katlanabilir telefon olacak. Cihaz, en son AnTuTu'da 12 GB LPDDR5x RAM ve 512 GB UFS 4.0 depolama ile görüntülenmişti.

Vivo X Fold 2 arka kamera kurulumunda OIS destekli 50 megapiksel Sony IMX866 birincil kamera, 12 megapiksel IMX663 ultra geniş açılı kamera ve 12 megapiksel IMX663 telefoto kamera bulunacak. 120W hızlı şarjı ve 50W kablosuz şarjı destekleyen 4.800mAh bataryaya sahip olması muhtemel. Şu anda, cihazın fiyatı hakkında bir bilgi yok.

Vivo'nun Nisan ayındaki yaklaşan etkinliğinde ayrıca Vivo X Flip ve Vivo Pad 2 de yer alacak.

Editör: Didem Bektaş