Volkswagen ID.6 Elektrikli Otomobil Tanıtıldı

Abone Ol

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli modellerden oluşan ID serisini genişletmeye devam ediyor. Çin için özel olarak geliştirdiği ID.6 elektrikli otomobil SUV segmentinde iki farklı versiyonla satışa çıkacak. Yeni model, ID.4'ün bir büyük sürümü olarak karşımıza çıkıyor.

ID.6 Crozz modeli Volkswagen'in Çin'deki FAW firmasıyla ortaklığıyla üretilecek. ID.6 X versiyonu ise SAIC firması ortaklığıyla üretilecek.

İki versiyon arasında farlar ve tamponlardan ötürü tasarım farklılıkları olacak. ID.6 X biraz daha lüks bir modelken, ID.6 Crozz tam bir SUV görünümüne sahip.

Volkswagen ID.6 Özellikleri

Modelin, baz versiyonunun 1 adet elektrik motoruyla geleceğini ve 180 beygir güç üreteceğini gördük. 0'dan 100'e hızlanma süresi 9.3 saniye. 204 beygir güç bir üst versiyonunda, en üst versiyonda ise 306 beygir güç, iki elektrik motoru ve 310 Nm tork görülüyor. 100 km/s'e çıkması 6.6 saniye.

ID.6'nın 58 kWh ile 77 kWh olmak üzere 2 batarya seçeneği sunacağı, 440 km ve 590 km menzil değerleri sunacağı açıklandı.

VW ID.6 Görünümü

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }