Vücudumuzu toksinlerden arındıran besinleri daha fazla tüketmeliyiz. Toksinleri atan besinler daha sık tüketilmelidir. İşte, detoks etkisi yaratan en sağlıklı 10 gıda!

Limon

Limonlar birçok detoks diyetinin temelini oluşturur. İlk olarak, limonlar cilt için ve hastalık oluşturan serbest radikallerle savaşmak için harika olan antioksidan C vitamini bakımından zengindir. Ayrıca, narenciye vücut üzerinde alkali bir etkiye sahiptir, bu da vücudun pH dengesini geri kazanmaya yardımcı olabileceği ve bağışıklık sistemine fayda sağladığı anlamına gelir. Toksinleri atmak ve vücudunuzu arındırmak için güne sıcak su ve bir dilim limonla başlamayı deneyin.

Zencefil

Çok fazla yağlı yiyecek veya alkol tüketimi, sindirim sisteminiz için sorunlara neden olduysa, diyetinize biraz zencefil eklemek faydalı olabilir. Zencefil sadece bulantı hissini azaltmak için değil, aynı zamanda sindirimi iyileştirmeye, şişkinliği yenmeye ve gazı azaltmaya yardımcı olabilir. Buna ek olarak zencefil antioksidanlar bakımından yüksektir ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için iyidir. Sindiriminize yardımcı olmak için zencefil çayı yudumlamayı veya bir meyve veya sebze suyuna taze rendelenmiş zencefil eklemeyi deneyin.

Sarımsak

Sarımsak, uzun zamandır kalbe faydalarıyla bilinir, ancak keskin yiyecekler de vücudu arındırma konusunda iyidir. Sarımsak sadece antiviral, antibakteriyel ve antibiyotik değildir, aynı zamanda beyaz kan hücrelerinin üretimini destekleyen ve toksinlere karşı savaşmaya yardımcı olan allisin adı verilen bir kimyasal içerir. Sarımsak en çok çiğ olarak faydalıdır, bu nedenle salata sosuna biraz ezilmiş sarımsak ekleyin.

Enginar

Vücuttan zehirli maddeleri atmaya yardımcı olan yiyeceklerden biri de enginardır. Antioksidan ve lif dolu bu sebze, vücudun yağlı yiyecekleri sindirmesine yardımcı olabilir. Toksinlerle mücadele eder ve karaciğerin işlevlerini yerine getirmesine destek olur.

Pancar kökü

En hızlı şekilde sağlığınızı iyileştirmek için pancardan daha iyisini bulamazsınız. Magnezyum, demir ve C vitamini ile dolu olan sebze, son zamanlarda bir süper gıda olarak nitelendiriliyor. Cilt, saç ve kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu etkileri vardır. Karaciğeri toksinlerden temizler. Salatalarda çiğ pancar ve pancar suyunu denemelisiniz.

Yeşil çay

Organ sağlığı için ve vücuttaki toksinleri atmak için yeşil çaya başvurabiliriz. Yeşil çay sadece kilo vermek için iyi bir içecek olmakla kalmaz, aynı zamanda antioksidanlar açısından da oldukça zengindir. Araştırmalar ayrıca yeşil çay içmenin karaciğer yağlanması da dahil olmak üzere hastalıklardan koruyabileceğini göstermektedir.

Lahana

Lahana da kilo verme konusunda çok etkilidir. Aynı zamanda vücuttaki atık maddeleri dışarı atar. Brokoli ve lahana gibi sebzeler vücudun toksinlere karşı savaşmasına yardımcı olan sülforafan adı verilen bir kimyasal içerir. Lahana ayrıca vücuda glutatyon sağlar. Bu bileşik, karaciğerin detoks işlevini geliştirmeye yardımcı olan bir antioksidandır.

Taze meyve

Taze meyveler vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lif bakımından zengindir ve ayrıca kalorileri düşüktür, bu da onları detoks diyetinin önemli bir parçası yapar. Daha parlak gözler ve cilt, daha parlak saçlar ve daha iyi sindirim istiyorsanız, meyve alımınızı artırmayı ve çok çeşitli meyvelerden yemeyi deneyin.

Esmer pirinç

Vücudunuzu temizlemek ve sağlığınızı güçlendirmek istiyorsanız, işlenmiş gıdaları azaltmak iyi bir fikirdir. Bunun yerine, diyetinizi B vitaminleri, magnezyum, manganez ve fosfor dahil olmak üzere birçok önemli detoksifiye edici besin açısından zengin olan esmer pirinç gibi daha sağlıklı tam tahıllarla desteklemeyi deneyin. Esmer pirinç aynı zamanda bağırsakları temizlemek için iyi olan ve karaciğeri korumanın yanı sıra cildi iyileştirmeye yardımcı olabilecek selenyum ve lif bakımından da zengindir.

Su teresi

Çoğu yeşil bitki ve sebze gibi, su teresi de mükemmel bir sağlık güçlendirici ve detoks gıdasıdır. İlk olarak, su teresi yaprakları B vitamini, çinko, potasyum, E vitamini ve C vitamini de dahil olmak üzere birçok hayati besinle doludur. İkincisi, su teresi, toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olabilecek doğal idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Bu besleyici gıdanın faydalarından yararlanmak için salatalara, çorbalara ve sandviçlere bir avuç su teresi eklemeyi deneyin.

Editör: Didem Bektaş